Una visita inesperada a una calçotada sostenible

La cantant Andrea Motis i l'actor David Solans van ser entre les 230 persones que van anar a la calçotada dels Manyacs

Cultura, Societat

Una visita inesperada a una calçotada sostenible.
Una visita inesperada a una calçotada sostenible. | Albert Aguilera

Parets del VallèsJaume Ribell

La calçotada de la colla castellera dels Manyacs de Parets que ha tingut lloc aquest dissabte ha reunit a 230 persones. I per primer cop, ho ha fet utilitzant coberts tradicionals per no generar residus plàstics.

Primer van ser 130 els tiquets que es van possar a la venda, després 200, i finalment es va tancar en els citats 230. L'èxit de la calçotada va fer que molts que volien apuntar-s'hi a última hora no poguessin, perquè ja s'havien esgotat les previsions per que arribessin les botifarres i els calçots per a tothom. I tothom va menjar de forma sostenible: els comensals donaven un euro per utilitzar la vaixella de la colla, i un cop dinat, es recuperava l'euro en retornar el plat de ceràmica, el vas de vidre i les forquilles, culleres i ganivets metàl·lics. Això ja serà així per tots els actes col·lectius que organitzi la colla, de manera que s'evitaran els molts residus plàstics que es generen a totes les trobades.

A part de membres i simpatitzats de la colla, al local de la Morada s'hi podien trobar també representants de tots els partits polítics del poble -inclós l'alcalde, Francesc Juzgado-, i fins i tot una visita inesperada: la de la cantant de jazz Andrea Motis i l'actor David Solans, conegut popularment pel seu paper a la sèrie televisiva Merlí. Aquell mateix dissabte havien d'actuar a la sala Clap de Mataró amb el projecte musical Moai Soul, creat fa 10 anys juntament amb Ignasi Caballer.

Ara, aprofitant el repte #10yearschallenge que s'ha posat de moda a les xarxes socials –i que consisteix a recordar com érem i què estàvem fent 10 anys enrere-, Motis i Solans han reactivat aquell projecte musical per fer una sèrie de concerts. I de camí a Mataró, primer van fer parada a Parets per fer un assaig i, de pas, anar a la calçotada, on van ser la sorpresa d'un àpat que es va tancar amb el sorteig d'un pernil i una ampolla de vi, els tiquets del qual es van vendre durant el mateix dinar.

 

L'alcalde de Parets, Francesc Juzgado, també va ser a la cita.

La guanyadora del sorteig d'un pernil i una ampolla de vi.

Edicions locals