L'espectacle contra la fibrosi quística recull més de 3.600 €

El teatre de Can Rajoler de Parets es va omplir per gaudir d'un acte que va superar les 3 hores de durada

Cultura, Societat

L'espactacle contra la fibrosi quística recull més de 3.600 €
L'espactacle contra la fibrosi quística recull més de 3.600 €

Parets del Vallès

L'acte contra la fibrosi quística celebrat dissabte passat va aconseguir recaptar més de 3.600 euros. Amb les entrades exhaurides des de dos dies abans, el teatre de Can Rajoler es va omplir de gom a gom per gaudir d'un espectacle de més de 3 hores de durada.

Hi van participar les tres corals de l'Escola de Música de Parets (la infantil, la junior i la d'adults), el mag Toni Muñoz i el monologuista Miguel Ángel Marín, que fa 15 anys que col·labora amb 'El club de la comèdia', amb el paretà Joan Martí com a conductor de l'acte. "Tots van estar genials. Molta gent em va dir que havien gaudit molt més del que esperaven", afirma Ramon Llopis, impulsor de l'acte, ja que és el pare de la Jana, una nena de 10 anys que pateix aquesta malaltia.

L'altre nen de Parets que la té és el Jerome, "i la seva germana gran, la Noah, va sortir de voluntària durant el número de màgia", explica la seva mare, Susana Araya, afegint que "va ser extraordinari, tothom va acabar molt content". I especialment el president de l'Associació Catalana de Fibrosi Quística, Celestino Raya, qui va recollir el xec amb els 3.652 euros recollits no només amb les entrades, sinó també amb una guardiola situada al vestíbul del teatre on els assistents podien fer donacions.

Però més enllà de la quantitat econòmica, el que més valoren els pares de les criatures és que s'hagi aconseguit fer ressò, crear interès per aquesta malaltia. Per això celebren que aquesta mateixa setmana s'hagi sabut que La Marató de TV3 de 2019 estarà dedicada a les malalties minoritàries, com és la fibrosi. Així com que la cursa solidària que organitza cada any l'hospital Parc Taulí de Sabadell, i que tindrà lloc el 5 de maig, enguany també es dediqui exclusivament a la fibrosi quística. "De mica en mica es va creant conscienciació –coincideixen-, i això ens dóna molts ànims. Després de l'èxit d'aquest dissabte, això s'ha de repetir. No aviat, perquè costa molt d'organitzar-ho tot. No sabem quant ni com, però s'ha de repetir".

Finalment, cal destacar que es va fer el sorteig de 10 lots de regals cedits per una vintena d'establiment i organitzacions del poble. La llista final de comerços i entitats la formen Impremta Farrés, Floristeria Tin-Ram, Confort Parera, Punta Tacó, La Guineu, Perruqueria Rínxols, Bania moda i complements, restaurant El Jardí, restaurant Can Parera, Bonatapa Parets, joieria El Mirall, Mel i Llimona dietètica i estètica, El Taller de Vidre, Pastisseria Guàrdia, Encarna Mas Fisioteràpia, Cooperativa La Progresiva, Photo Maiden, farmàcia Isern, Rialles Parets i Associació Escolta i Guia Sant Jaume.

Edicions locals