Parets dedica un mes a la igualtat amb el seu 'Març de dones. Març de tothom'

Aquesta iniciativa compta amb nombroses activitats dedicades a fomentar la igualtat i a denunciar la violència masclista

Societat

Març de la dona a Parets
Març de la dona a Parets | Aj. Parets

Parets del Vallès

Parets celebra una nova edició del 'Març de dones', que enguany es durà a terme entre els dies 3 i 30 de març. Es tracta d'una iniciativa que batejada aquest any com 'Març de dones. Març de tothom' inclou d'actes i propostes "amb l'objectiu d'impulsar la participació igualitària de les dones en la societat i el seu desenvolupament integral com a persones".

Les activitats començaran el 3 de març, al Teatre Can Rajoler, amb l'obra Només una vegada, interpretada per Anna Alarcón, Maria Pau Pigem i Bernat Quintana. L'espectacle tracta sobre la violència masclista més comuna, "la que no ho sembla, la que acceptem sense adonar-nos-en".

El 8 de març, a la plaça de la Vila, es procedirà a la lectura del manifest institucional amb l'objectiu de reivindicar el paper de les dones en la lluita pels seus drets, per la igualtat i la justícia.

Com en altres anys, el 'Sopar de Dones. porta el teu plat i el teu somriure!' es farà el divendres 15 de març, a les 21 h a la Sala Basart Cooperativa i inclou l'espectacle Qui no plora no mama, de Jordina Biosca i una festa després.

El 23 de març es realitzarà la Marxa Violeta, una caminada popular per la igualtat amb un recorregut de 10 km per Gallecs, que compta amb el suport del CAM. Al final del recorregut hi haurà un vermut musical al Casal de Joves Cal Jardiner, amb la col·laboració de CEM Maria Grever. Els ingressos de les inscripcions es destinaran a l'Associació Tamaia, Viure Sense Violència.

El mateix diumenge, a les 17 h, al Casal de Joves Cal Jardiner tindrà lloc l'Akelarre popular, una activitat organitzada conjuntament amb l'Assemblea de Joves de Parets, que inclou jocs de taula feministes, la projecció d'un documental, poesia musicada i en llengua de signes, a càrrec de Bruno, i l'actuació de Pd Skateòliques, entre d'altres.

A més de les activitats obertes al públic, durant el 'Març de dones' es faran tallers i formacions adreçades al professorat de l'Institut Torre de Malla, dins del projecte Gènere als Instituts, i als agents de la policia local, protecció civil, cultura, joventut, serveis socials i diferents entitats locals.

El programa d'actes clourà el 30 de març, al Teatre Can Rajoler, amb l'obra Abandónate mucho, un espectacle d'humor a càrrec de Las XL que desconstrueix el mite de l'amor romàntic.

 

Edicions locals