Més Esquerres es presenta a Parets en un acte amb Montserrat Tura

La formació anirà per primer cop a les municipals dins la coalició Sumem Esquerres a Parets

Política

Més Esquerres es presenta a Parets en un acte amb Montserrat Tura
Més Esquerres es presenta a Parets en un acte amb Montserrat Tura

Parets del VallèsJaume Ribell

Més Esquerres, l’escissió catalanista del PSC, es presentarà per primer cop a les eleccions municipals de Parets. I per anunciar-ho han convocat un acte aquest dijous que comptarà també amb la presència de Montserrat Tura.

L'exconsellera i exalcaldessa de Mollet serà a Parets per donar suport a aquesta nova candidatura, que anirà englobada dins la coalició Sumem Esquerres a Parets. Tura presentarà el seu llibre 'República pagesa' just després que es presenti la candidata de la formació: Gemma Garcia.

Tot i que aniran a les urnes junt amb els Comuns, Sumem Parets i NOPP, Més vol així explicar el seu projecte en concret. En paraules del president de la secció local, Oriol Calvet, "serà un acte per explicar qui som: tota gent de Parets, republicans, d'esquerres i sobiranistes. I després ja es parlarà més del programa en comú", afegeix en referència a la presentació de Casandra Garcia com a candidata de Sumem Esquerres que tindrà lloc el dissabte a les 11 h. a Ca n'Oms.

De moment, l'acte d'aquest dijous (que serà a les 18.30 h a la sala Cooperativa) servirà per explicar el projecte de Més, que va néixer el gener de 2015 "amb una clara vocació municipalista". Tot i que a les darreres eleccions generals es van unir amb Esquerra Republicana de Catalunya. Precisament Ernest Maragall, avui candidat a l'alcaldia de Barcelona per ERC, va ser un dels impulsors del projecte Més.

Un projecte que neix fruit "de la deriva que ha patit el PSC durant els darrers anys i que ha fet que molta gent no s'hi senti còmode", afirma Calvet. "I per això volem explicar que tenim nou alcaldes", el més destacat dels quals és Ramon Roqué, batlle de Sant Joan de les Abadesses, i que porta ja tres legislatures al càrrec: les dues primeres, pel PSC; aquesta darrera, per Més.

L'acte l'obriran el president de la formació, el mataroní Alfons Palacios, i el seu coordinador, Josep Serra, per donar pas a una breu intervenció de la candidata Gemma Garcia, que anirà al número 5 de la llista conjunta de Sumem Esquerres a Parets. Després d'un aperitiu pels assistents, començarà la segona part, aproximadament a quarts de vuit, i que consisteix en la presentació del llibre de Tura, qui serà introduïda per la historiadora local Montserrat Salvador, autora del llibre 'Aproximació històrica a l'Eixample de Parets'.

Un cop acabada la presentació, i haurà torn obert de preguntes.

Edicions locals