Arrenca el ‘Març de dones. Març de tothom’ a Parets

Va començar diumenge i el programa amb motiu del Dia Internacional de les Dones s'allargarà fins al 30 de març

Societat

Marxa Violeta del 2018, una de les activitats més destacades del programa
Marxa Violeta del 2018, una de les activitats més destacades del programa | Silvia Ferran (Ajuntament de Parets)

Diumenge va arrencar el programa Març de dones. Març de tothom, amb motiu del 8 de març Dia Internacional de les Dones. Va ser amb l'obra de teatre Només una vegada i s'allargarà fins al 30 de març.

El programa inclou una tot un seguit d’actes i propostes amb l'objectiu d'impulsar la participació igualitària de les dones en la societat i el seu desenvolupament integral com a persones. Divendres, a la plaça de la Vila, es procedirà a la lectura del manifest institucional amb l’objectiu de reivindicar el paper de les dones en la lluita pels seus drets, per la igualtat i la justícia i de la rellevància de les dones com a ciutadanes actives i els feminismes com a moviment social transformador.

El tradicional Sopar de Dones. porta el teu plat i el teu somriure! es farà el divendres 15 de març (21 h) a la Sala Basart Cooperativa i inclou l’espectacle Qui no plora no mama, de Jordina Biosca.

Una de les activitats més esperada és la Marxa Violeta, que es farà el dissabte 23 de març, una caminada popular per la igualtat amb un recorregut de 10 km per Gallecs, que compta amb el suport del CAM. Al final del recorregut hi haurà un vermut musical al Casal de Joves Cal Jardiner, amb la col·laboració de CEM Maria Grever. Els ingressos de les inscripcions, que són d'1 euro, es destinaran a l'Associació Tamaia, Viure Sense Violència.

El mateix diumenge (17 h), el Casal de Joves Cal Jardiner acollirà l’Akelarre popular, una activitat organitzada conjuntament amb l’Assemblea de Joves de Parets, que inclou jocs de taula feministes, la projecció d’un documental, poesia musicada i en llengua de signes a càrrec de Bruno, i l’actuació de Pd Skateòliques, entre d’altres.

A més de les activitats obertes al públic, durant el Març de dones també es faran tallers i formacions adreçades al professorat de l’Institut Torre de Malla, dins del projecte Gènere als Instituts, i als agents de la policia local, protecció civil, cultura, joventut, serveis socials i diferents entitats locals.

El programa d’actes clourà el dissabte 30 de març al Teatre Can Rajoler amb l’obra Abandónate mucho, un espectacle d’humor a càrrec de Las XL, que desconstrueix el mite de l’amor romàntic.

A més, durant tot el mes, la Biblioteca Can Rajoler se suma al programa amb una exposició de documents relacionats amb aquesta temàtica.

Edicions locals