La xarxa de wifi gratuït arribarà a tres nous espais públics de Parets

S'instal·larà a Doctor Trueta, al Sot d'en Barriques i al Complex Esportiu

Societat

L'Ajuntament de Parets ha apostat per ampliar la xarxa de wifi gratuït a l'espai públic del municipi. Fins ara hi havia wifi municipal al Casal Jove Cal Jardiner, al parc de La Linera i a la plaça Espanya. L'objectiu, ara, és instal·lar aquest servei a la plaça Doctor Trueta, al parc del Sot d'en Barriques, al Complex Esportiu i en algun altre equipament si hi arriba el pressupost, segons ha informat la regidora de Noves Tecnologies, Laura Lozano.

Tot plegat serà possible gràcies a una subvenció de 15.000 euros que la Unió Europea ha atorgat a l'Ajuntament de Parets per instal·lar punts de connexió wifi d’accés gratuït, que permetran millorar la xarxa sense fils a l'espai públic.

L'Ajuntament de Parets rebrà aquesta aportació –també ho farà el consistori molletà– després d'haver estat seleccionat en la primera convocatòria de la iniciativa europea WiFi4EU, en la qual s’hi han destinat 42 milions d’euros per subvencionar 2.800 ajuntaments –224 de l'estat i 44 de Catalunya, la comunitat autònoma amb més ajuts–.

“La Unió Europea estableix un termini inicial per a la recepció de les peticions. Els Ajuntaments han d’enviar la documentació necessària i les subvencions es reparteixen per ordre d’arribada. Els catalans i Andalusos han sigut els més ràpids i avispats", explica Javier Gómez, director de Cambium Networks.

Edicions locals