La inauguració del parc del Sot d’en Barriques obre la polèmica

La proximitat amb les eleccions generals podria impedir l'acte protocol·lari oficial, previst per al 17 de març

Societat, Política

L'alcalde al Sot d'en Barriques
L'alcalde al Sot d'en Barriques | Ajuntament de Parets

El proper diumenge 17 de març s'inaugurarà el nou Parc Central del Sot d’en Barriques, i els parlaments institucionals seran al voltant de les 12 h. Almenys aquesta era la previsió inicial que anunciava l'Ajuntament. Tanmateix, la proximitat amb les eleccions generals –28 d'abril– pot dificultar l'acte protocol·lari d'inauguració oficial d'aquest renovat espai del municipi.

De fet, la Llei Orgànica del Règim Electoral (LOREG) diu que "des de la convocatòria de les eleccions resta prohibit realitzar qualsevol acte d'inauguració d'obres o serveis públics, o projectes d'aquests, sense perjudici de què aquestes obres o serveis puguin entrar en funcionament en aquest període". I en aquesta línia, Ara Parets ERC diu que ha demanat al govern local "que compleixi amb la LOREG i no inauguri el nou Parc del Sot d'en Barriques el diumenge 17 de març", assenyalen els republicans en un comunicat.

Des de l'Ajuntament, però, no confirmen si la inauguració es portarà endavant com estava previst, o no. Però sí que estan valorant si aquesta normativa afecta també als consistoris, tenint en compte que el període electoral que podria impedir l'acte és el dels comicis generals, i no dels municipals. Ara Parets diu que "un informe dels Serveis Jurídics d'ERC assenyala que malgrat que la convocatòria d'eleccions sigui en l'àmbit estatal, aquesta prohibició afecta a tots els àmbits i nivells, i en conseqüència, les autoritats i institucions locals queden afectades per aquesta regulació legal".

Per aquest motiu, des del partit republicà asseguren que presentaran una denúncia davant de la Junta Electoral "si el PSC persisteix en la idea d'inaugurar el parc". "Juzgado hauria de complir la normativa vigent i si vol inaugurar el nou parc, fer-ho passades les eleccions municipals del 26 de maig, és a dir, mentre ocupi el càrrec en funcions", clou el portaveu d'ERC, Jordi Seguer.

Edicions locals