Sergi Mingote intentarà pujar el volcà més alt del món, a Xile

Ho va explicar dilluns en la conferència que va fer a Parets

Esports, Rècord Guinness 14x1000 per Sergi Mingote

L'alcalde Francesc Juzgado va presentar el seu antecessor, l'alpinista paretà Sergi Mingote
L'alcalde Francesc Juzgado va presentar el seu antecessor, l'alpinista paretà Sergi Mingote | Sergio Carrillo

La Sala Basart Cooperativa va acollir dilluns a la tarda la xerrada de l'alpinista paretà (i exalcalde) Sergi Mingote, acompanyada de la projecció del documental K2+Broada Peak+Manaslú 72 dies al límit, que relata la primera meitat del repte de Mingote de fer sis cims de més de 8.000 metres en 365 dies. Com a novetat, el paretà va explicar que intentarà pujar tres volcans a Xile. "Primer faré el Siete Hermanas (4.862 metres) i el San Francisco (6.000 metres), i després intentaré pujar el volcà més alt del món i la segona muntanya més alta dels Andes i de l'hemisferi sud, Ojos del Salado (6891 metres)".

La següent expedició serà a partir del 10 d'abril al Nepal, on "farem aquest projecte inclusiu tan maco que és acompanyar 8 joves amb capacitats diferents amb els seus monitors i part de les seves famílies al trekking de l'Everest". I després arrencarà el seu ascens al Lhotse i a l'Everest. "I si em donés temps, agafaria un vol amb helicòpter ràpid per poder-me desplaçar al Kanchenjunga", afegeix.

Tanmateix, va dir que "tinc molts dubtes que em doni temps de fer el Kanchenjunga, perquè hauré d'encaixar Lhotse i l'Everest en 15 dies. Si pogués fer aquests dos, ja signaria ara mateix".

Tot plegat, fins a finals de maig. Al juny tornarà uns dies a casa, a Parets, i el dia 13 tornarà a agafar un vol, en aquest cas cap al Pakistan, per intentar pujar algun 8.000 d'allà, "probablement el Gasherbrum II o el Gasherbrum I", afirma.

Sort i salut és el que demana per a aquestes expedicions: "Arribo en el millor moment de la meva carrera esportiva, però s'han d'alinear moltes coses i l'únic que demano és no tenir mala sort, no tenir allaus, ni problemes amb les esquerdes, ni amb la salut".

Per últim, sobre la conferència a Parets –enguany ja n'ha fet gairebé una trentena–, va assegurar que "és especial fer-ho al poble on he nascut, perquè això vol dir estar entre els meus, amb la gent que m'estima i amb la gent que des de fa tants anys em dóna suport".

Premis Inclusius de l'esport català

Dimecres passat es van presentar a Barcelona –al Museu Colet– els Premis Inclusius de l'esport català, uns guardons socioesportius impulsats per Onat Foundation –Sergi Mingote n'és el president– i la Secretaria General de l’Esport. .

Els projectes candidats als premis es poden presentar fins al 6 de setembre de 2019 al web www.onatfoundation.eu, i les beques s’entregaran el 3 de desembre de 2019 en una gala que coincidirà amb el Dia Internacional de les persones amb Discapacitat.

 

Edicions locals