Ara Parets ERC vol que Parets es declari municipi contra el feixisme

La formació ha presentat una moció a debatre en la Junta de Portaveus de març

Societat, Política

Ara Parets ERC vol que Parets es declari municipi contra el feixisme
Ara Parets ERC vol que Parets es declari municipi contra el feixisme

Ara Parets ERC ha presentat una moció per tractar en la Junta de Portaveus de març perquè Parets es declari municipi contra el feixisme i el racisme i en defensa de la convivència i la diversitat.

La proposta posa en relleu l'auge de l'extrema dreta als Països Catalans, Estat Espanyol, Europa i al continent americà i considera que "la irrupció de l'extrema dreta a les institucions andaluses mitjançant el pacte entre Partit Popular, Ciutadans i Vox és una amenaça directa a la democràcia".

El grup opina que "davant d'aquests atacs, determinats partits polítics i aparells de l'Estat s'han mostrat inactius, permetent aquests grupuscles actuar de manera autoritària amb total impunitat".

En aquest sentit, la moció demana a l'Ajuntament que no permeti la celebració de cap acte on es faci apologia del feixisme, racisme, xenofòbia, islamofòbia, judeofòbia, antisemitisme o qualsevol tipus de genocidi; que condemni totes les declaracions públiques en aquest sentit; i que realitzi una campanya de neteja i control de propaganda –per mitjà de pintades, cartells i fulletons– discriminatòria.

Per últim la moció vol que l'Ajuntament, davant qualsevol agressió feixista, racista, masclista o LGBTIfòbica al municipi, faci una denúncia pública i personal de suport a les persones agredides i faciliti els mitjans a l'abast pel suport i reparació dels danys físics i morals causats a la persona agredida, valorant la possibilitat de personar-se com a acusació popular en aquest tipus de casos.

Edicions locals