El nou parc del Sot d'en Barriques s'obrirà a la ciutadania diumenge

Es tracta de la segona obra amb una inversió més alta durant aquest mandat, darrere del Barri Antic

Societat

El nou parc del Sot d'en Barriques s'obrirà a la ciutadania diumenge
El nou parc del Sot d'en Barriques s'obrirà a la ciutadania diumenge

Els ciutadans de Parets podran gaudir, a partir de diumenge al migdia, del nou parc del Sot d'en Barriques, que s'obrirà a partir de les 12 h i que encendrà les llums i les fonts de colors perquè els veïns les gaudeixin per primera vegada al voltant de les 19 h.

Amb 1,4 milions d’euros pressupostats, es tracta de la segona actuació més important a nivell d’inversió de l'actual mandat, només superada per les diverses fases de reordenació vial del Barri Antic, que sumen 1,7 milions.

El parc compta amb diversos espais. Per una banda hi ha elements de joc adaptats a infants amb  dificultats  físiques  i  espais  de  joc  i lleure diferenciats per edats. També hi ha una zona de pícnic, amb un bar i una graderia, i un indret destinat a una aula oberta polivalent. Pel que fa al mobiliari urbà, al Sot d'en Barriques es poden trobar bancs lineals i cadires amb agrupacions, així com cadires individuals disposades en els diferents recintes i bosquet, sota els arbres, en zones de tranquil·litat i ombra.

De fet, els arbres van generar una polèmica l'estiu passat, després que se'n talessin una trentena. L'Ajuntament, però, va assegurar aleshores que preveien que al parc hi hagués uns 167 arbres.

Amb el parc a punt d'estrenar-se, l'alcalde, Francesc Juzgado, diu que "es tracta d’un nou pulmó verd per al nostre poble, un parc central del qual podran gaudir totes les paretanes i els paretans que ho desitgin". L'objectiu del govern local amb aquest nou espai és que, per la seva ubicació, ajudi a vertebrar la connexió entre l'Eixample i el Barri Antic i a eliminar la idea de separació entre les dues parts del poble.

Un procés participatiu

Un dels espais del nou parc va sorgir d'un procés participatiu en el qual van votar gairebé 2.900 paretans. Es tracta de jocs i aigua, una proposta que respon a un caràcter lúdic i d’entreteniment i que permet la polivalència de l’espai central amb sortidors d’aigua intermitents pensats com a espai d’oci i joc que pugui esdevenir, alhora, escenari per a activitats culturals o de lleure. La proposta també està marcada per la presència al parc de grans estructures en l’espai d’oci, on hi haurà una tirolina i un gran tobogan, així com diversos sortidors d’aigua.

Edicions locals