Grifols adquireix el 26,2% de l'empresa xinesa Shangai RAAS

Amb l'acord es reforçarà el creixement dels productes plasmàtics a la Xina

Economia

La companyia paretana Grifols ha arribat a un acord amb la xinesa Shanghai RAAS per adquirir el 26,2% de l'empresa. D'aquesta manera, Grifols serà el segon major accionista de Shangai RAAS, per darrera de Creat Group co. Ltd (26,7%), i l'aliança permetrà reforçar el creixement dels productes plasmàtics i de diagnòstic a la Xina.

Grifols tindrà dret a veto en la presa de decisions, en l'emissió d'accions, venda d'actius, fusions i modificacions d'estatuts. A més, els paretans tindran tres membres en el consell d'administració de Shangai RAAS i responsables en les àrees de qualitat i fabricació.
A canvi de la compra, la companyia xinesa adquireix una participació no majoritària (40% de drets polítics i 45% de drets econòmics) en Grifols Diagnostic Solutions (GDS), filial 100% de Grifols. La transacció està subjecta a l'aprovació de les autoritats regulatòries i s'estima que podria tancar-se en la segona meitat del 2019.

Des de Grifols apunten que aquesta decisió "suposa una oportunitat única de continuar l'expansió internacional i enfortir el posicionament a la República Popular de la Xina, un dels mercats mundials amb major potencial de creixement de productes plasmàtics i de solucions de diagnòstic transfusional".

Creix un 9,2% la xifra del negoci de Grifols, i un 1,5% el seu benefici net

Grifols ha tancat el 2018 amb una xifra de negoci de 4.486,7 milions d'euros, que representa un creixement del 9,2%, amb un creixement operatiu en totes les divisions i les zones geogràfiques. D'altra banda, el benefici net ha incrementat un 1,5% fins a situar-se en els 596,6 milions d'euros davant dels 587,9 milions de 2017.

Entre les dades més destacades dels seus resultats anuals del 2018, Bioscience lidera el creixement amb un augment operatiu del 8% i situa els seus ingressos en 3.517 milions d'euros, principalment a causa de l'increment de les vendes de les principals proteïnes, especialment de la immunoglobulina; Diagnostic, per la seva banda, es manté estable en 702 milions d'euros; Hospital creix un 16% fins als 120 milions per l'evolució de les vendes als Estats Units; i Bio Supplies ha assolit els 167 milions d'euros de facturació.

La companyia paretana és líder en centres de plasma i gestiona 256 centres a Europa i els Estats Units. A més, destina més de 540 milions d'euros a inversions productives i a R+D+A, i el seu equip humà ha augmentat un 16% el 2018 fins a les 21.230 persones.

Edicions locals