Josep Maria Pijoan ha estat escollit nou president d'ERC Parets

Substitueix Enrique Villegas en el càrrec

Política

Josep Maria Pijoan (esquerra) amb Enrique Villegas (dreta)
Josep Maria Pijoan (esquerra) amb Enrique Villegas (dreta) | ERC Parets

Josep Maria Pijoan ha estat escollit per l'assemblea de militants d'Esquerra Republicana a Parets del Vallès com a nou president de la Secció Local, després del procés de renovació de l'executiva que s'ha dut a terme en les últimes setmanes.

Pijoan substitueix Enrique Villegas en el càrrec, que ha ocupat la presidència entre 2014 i el 2019, "un període marcat pel creixement en el nombre de militants a la Secció Local i per la recuperació del grup municipal que s'havia perdut el 2007", segons afirmen des del partit.

Durant la seva primera intervenció pública després de l'assemblea, Pijoan va dir que l'èxit dels darrers anys "es deu bàsicament al treball i l'esforç continu de tota la secció local i sobretot a predicar amb l'exemple". I en referència als objectius de la nova executiva, va assegurar que pretenen "afrontar amb èxit el pròxim cicle electoral (generals del 28 d'abril i municipals-europees del 26 de maig) aconseguint la victòria; liderar el pròxim govern a l'Ajuntament de Parets; augmentar la militància; donar suport al Grup Municipal; ser curosos amb la gestió econòmica com fins ara, i participar encara més de les activitats del teixit associatiu del poble".

Per la seva banda, el ja expresident Enrique Villegas va qualificar la seva etapa de "cinc anys molt emocionats i intensos, en els que he d’agrair l’esforç i treball de militants, simpatitzants i gent desconeguda per millorar el nostre poble i el nostre país". I va afegir que "estem en un camí que pot ser incert i que estem construint, però penso sincerament que més d’hora que tard arribarem al destí, és a dir, deixarem de ser independentistes perquè ja tindrem la independència i serem República".

La resta de l'executiva està formada per Jesús Pallàs (secretari d'organització), Joan Tasqué (tresorer), Ramon Parés (secretari de política municipal), Montserrat Lara (secretària de la dona), Carme Herrero (secretària de nova ciutadania), Raimon Coll (secretari d'imatge i comunicació) i Ramona Arimon (secretària de cultura). A més, l'executiva comptarà amb un representant del Jovent Republicà, la branca jove d'Esquerra.

Edicions locals