Els Manyacs de Parets comencen la temporada amb el 6 de 6 al cap

La colla va actuar el diumenge amb els Castellers de Mollet i la colla de Sant Vicenç dels Horts

Cultura

Manyacs
Manyacs

Parets del Vallès

Els Manyacs de Parets van participar el diumenge en la diada castellera celebrada a Mollet en el que suposava la segona actuació de la colla després d'estrenar-se a Muntanyola, i la presentació dels Castellers de Molletans aquesta temporada. La diada que es va realitzar amb un clima solejat també va comptar amb la participació de la colla de Sant Vicenç dels Horts.

Els de Parets van aconseguir aixecar un 3 de 6 i un 3 de 6 amb agulla. Pel que fa a la colla amfitriona, la de Mollet, es va carregar un 3 de 6, un 3 de 6 amb agulla i una torre de 6.

Les fites d'aquest any

Xavi Arias, cap de colla dels Manyacs afirma que per a aquest any el repte del col·lectiu és aixecar nous castells. "Volem alçar el 5 de 6 i el 2 de 6, que són castells quasi de gamma set i que tenim quasi a tocar", assenyala el cap de Colla.

De cara al pròxim mes, Els Manyacs tenen sortides a Montcada i Reixac el 28 d'abril i després visitaran Badalona. Més endavant la cita de la colla paretana serà a Montmeló on han estat convidats per la Fórmula 1 per dur a terme una exhibició.

La cita més significativa serà a Andorra on la colla intentarà coronar el 6 de 6. "Es tracta d'un castell molt participatiu", afirma el cap de Colla. "Estem fent proves per poder assolir el pilar de 5 a finals de temporada", afegeix.

De la mateixa manera, el cap de colla assenyala que aquest potser és l'any de transició per, de cara al 2020, poder-se plantejar els castells de 7.

La xarxa de seguretat

Segons explica Xavier Arias, la colla també està centrada a aconseguir diners per poder comprar una xarxa de seguretat castellera. "Estem fent difusió a través de la web per aconseguir donatius per comprar-la", assevera Arias. "De moment tenim alguns diners estalviats, però encara no podem aconseguir-la, perquè costa 4.000 euros", conclou.

Les xarxes de seguretat castellera són maquinismes adaptats a colles que no tenen grans quantitats d'integrants, per, en cas de caiguda, que els castellers no es precipitin a terra

Edicions locals