Adif arrenca les obres de la subestació elèctrica de Parets

Es pretén millorar la qualitat, eficàcia i eficiència del servei de l'R3

Societat

Ja han arrencat els primers moviments de terra
Ja han arrencat els primers moviments de terra | Ara Parets ERC

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha arrencat recentment les obres de construcció de la subestació elèctrica de tracció, a l'espai de l'estació de tren de Parets. Es tracta d'una obra amb què es pretén modernitzar les infraestructures per millorar la qualitat, eficàcia i eficiència del servei de l'R3 al seu pas pel Vallès Oriental i que es va adjudicar a l'empresa Societat Espanyola de Muntatges Industrials, amb un pressupost de 2.576.748 euros.

Les actuacions, que van engegar amb els moviments de terra, ara estan aturades a l'espera d'una autorització. La Diputació ha de donar permís per tirar endavant l'obra, ja que s'han de fer unes contencions de terra en un espai molt pròxim a la carretera BV-1604, que depèn de la Diputació i que passa per sobre les vies del tren.

Els treballs, que tenen un termini d'execució estimat de 12 mesos contemplen actuacions com els moviments de terres –que ja han arrencat–, excavacions, fonaments, estructures metàl·liques, edificis tècnics i canalitzacions.

Pel que fa als equipaments, disposarà de dues arribades d'alimentació en alta tensió; dos grups transformadors-rectificadors de 3.000 kW; sis sortides de feeders (conductors auxiliars que mantenen constant la tensió elèctrica i permeten garantir un correcte subministrament) a 3 kV en corrent continu; un conjunt d'alimentació a la línia de senyalització; així com sistemes de comandament, control i protecció i serveis auxiliars.

Adif diu que no es necessita permís de l'ajuntament per fer els treballs

Des d'Adif asseguren que s'han reunit en diverses ocasions amb l'Ajuntament per presentar el projecte, tot i que, asseguren, no era obligatori fer-ho perquè "és una obra d'interès general en terrenys ferroviaris, per llei no necessitem permisos municipals", apunten.

Aquest és un dels dubtes que volia plantejar Ara Parets ERC al govern local. En aquest sentit, han demanat al govern que informi sobre el projecte en la pròxima Comissió Informativa o Junta de Portaveus. Els republicans també es pregunten si s'ha fet algun estudi ambiental del projecte de les possibles conseqüències per a la salut que pugui tenir la subestació elèctrica, "situada a uns 5 metres d'habitatges unifamiliars de l'avinguda de l'Estació".

Edicions locals