L'Ajuntament de Parets es declara municipi contra el feixisme i el racisme, tot i el vot en contra de Ciutadans

Tots els regidors han votat a favor a excepció del representant del partit taronja, que ho ha fet en contra

Societat

L'Ajuntament de Parets es declara municipi contra el feixisme i el racisme, tot i el vot en contra de Ciutadans
L'Ajuntament de Parets es declara municipi contra el feixisme i el racisme, tot i el vot en contra de Ciutadans | ERC Parets

La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Parets, que es va reunir dijous a la tarda, va aprovar per 16 vots a favor (Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP, PDECAT i PSC) i un en contra (Ciutadans) una moció presentada per Ara Parets ERC que declara Parets com a municipi contra el feixisme i el racisme, i en favor de la convivència en la diversitat.

Amb aquesta aprovació, l'Ajuntament es compromet a no permetre la celebració de cap acte on es faci apologia del feixisme, racisme, xenofòbia, islamofòbia, judeofòbia, antisemitisme o qualsevol tipus de genocidi i a condemnar formalment totes les declaracions públiques en aquest sentit, tant en l'espai públic com en l'àmbit polític.

A més, la moció assenyala que l'Ajuntament farà una campanya permanent de neteja i control d'activitats que incitin a la discriminació racial, ètnica, cultural, de gènere o orientació sexual, evitant que als carrers i barris de la vila s'hi trobin pintades, cartells, adhesions o fulletons discriminatoris. L'Ajuntament es compromet a fer una denúncia pública i personal de suport a les persones agredides i valori fins i tot la possibilitat de personar-se com a acusació popular en aquest tipus de casos.

D'altra banda, l'Ajuntament també es compromet, davant de qualsevol agressió feixista, racista, masclista o LGTBIfòbica, a fer una denúncia pública i personal de suport a les persones agredides, i a valorar la possibilitat de personar-se com a acusació popular en aquest tipus de casos.

Per últim, la declaració aprovada dóna suport a la manifestació unitària i plural, contra el feixisme i racisme, que es farà aquest dissabte a Barcelona i comunica tots els acords a la Unitat contra el Feixisme i el Racisme del Vallès Oriental.

Edicions locals