Ara Parets vol revocar el contracte d'Inkemia i Sumem Esquerres demana un ple extraordinari

El preconcurs de creditors de l'empresa que havia de posar en marxa un accelerador d’empreses a Parets

Economia

| S.C.

Ara Parets ERC ha demanat en un comunicat la revocació anticipada de la concessió de l’edifici municipal d’IVECO a Inkemia, ja que "incompleixen tres punts del conveni", asseguren. En el mateix sentit, Sumem Esquerres a Parets ha sol·licitat la convocatòria d'un ple extraordinari per conèixer en quin estat es troba el compliment del contracte formalitzat entre l'Ajuntament i el grup Inkemia. Tot plegat arriba després que l'empresa Inkemia, que havia de posar en marxa un accelerador d’empreses a Parets i un centre universitari, presentés un preconcurs de creditors fa un parell de setmanes.

Per la banda d'ERC, es tracta del segon cop en menys de quatre mesos que el partit ha demanat al govern local que revoqui de manera anticipada la concessió de la gestió de la segona planta de l’edifici municipal situat al centre comercial IVECO al grup empresarial INKEMIA. La primera va ser en el ple ordinari de novembre després que no es complissin els terminis previstos per iniciar els estudis universitaris en aquest equipament.

Segons el partit republicà, "Inkemia hauria incomplert tres punts del conveni regulador de la cessió del local i per tant l’Ajuntament estaria en tot el seu dret de revocar la concessió sense cap tipus d’indemnització econòmica". Es tracta d'una demora superior a dos mesos en el termini d’entrega del projecte d’adaptació de la planta primera de l’immoble; una demora superior, sense justificació, a sis mesos en el termini d’execució de les obres; i una demora superior, sense justificació, a sis mesos en el termini de l’inici de l’explotació.

Ara Parets també ha demanat al secretari municipal que redacti un informe sobre la situació actual de la concessió de la gestió administrativa de l’edifici públic d’Iveco a Inkemia. Aquest document "serviria per reforçar la petició presentada de revocar la concessió per incompliment del conveni".

Sumem Esquerres a Parets sol·licita un ple extraordinari

Els regidors de Sumem Esquerres a Parets (Sumem Parets i Nova Opció per Parets) han demanat un ple extraordinari "per conèixer en quin punt es troba l'acord i acordar, si escau, la finalització del contracte amb el grup Inkemia, un contracte que la formació Sumem Esquerres a Parets va criticar des d'un primer moment per veure la incoherència d'anunciar un centre universitari a Parets cada cert temps i que mai arriba".

Les dates de l'acord entre Inkemia i l'Ajuntament de Parets per crear un centre universitari i una acceleradora d'empreses reflectien les activitats havien de començar el passat novembre. Tanmateix, el grup Inkemia continua sense crear l'acceleradora d'empreses ni el centre universitari, "per això volem esclarir què està passant amb aquest acord que el PSC Parets va impulsar i promocionar amb grans titulars i que mai s'ha dut a terme", clou Sumem Esquerres.

El PDeCAT de Parets, per la seva banda, també s'ha sumat a la petició del ple extraordinari.

Edicions locals