L'exconvergent Joan Martorell serà el número sis de la llista d'Ara Parets ERC

Va ser alcaldable per CiU el 2003 i el 2007 i des de l'1 d'octubre col·labora amb els republicans

Política

Enrique Villegas, Jordi Seguer i Joan Martorell
Enrique Villegas, Jordi Seguer i Joan Martorell | S.C.

Joan Martorell, alcaldable per CiU el 2003 i 2007 i regidor a l'oposició de l'Ajuntament de Parets fins al 2011, serà el número sis de la llista d'Ara Parets ERC per a les eleccions municipals del 26 de maig.

En la roda de premsa que dimarts a la tarda es va fer a la seu dels republicans per fer pública la notícia, Martorell va dir que "el principal rèdit que vull proporcionar és l'experiència, la serenor i el saber estar: he passat moltes hores, moltes nits, molts dies i moltes festes treballant per això. També molts plens i moltes comissions. I això et dóna realment una visió de com es treballa a dins d'un Ajuntament".

Sobre la seva incorporació a ERC, va explicar que després d'haver-se apartat uns anys de la política municipal, a partir de l'1 d'octubre va començar a col·laborar amb Ara Parets ERC. Tot plegat, perquè "mai perds aquestes ganes de treballar per la política municipal".

Martorell també va assegurar que "ERC a Parets ha fet molt bona feina en aquests darrers anys: és el partit que ha fet una oposició més correcta, transparent i digna, i molt ben explicada i documentada. I crec que aquests fruits els recollirem a les eleccions del mes de maig".

Per últim, va afirmar que es necessiten "nous valors" al govern paretà: "Treballar des del poble i mirar què et demana el poble, ser transparent i posar el ciutadà com a primera referència del que vols fer. No enganyar els ciutadans i explicar-los la veritat sobre què es pot fer i què no es pot fer. Explicar-los què volem fer, quin és el projecte que tenim, amb qui comptem i si realment es pot fer. Crec que aquesta ha sigut una de les eines que ha fet servir molt Ara Parets ERC".

Amb quin partit pactaria?

Martorell no es va mullar pel que fa a destacar amb quins partits estaria disposat a pactar. "En política municipal mai es pot dir que d'aquesta aigua no en beuré, perquè després pot ser que n'hagis de beure a raig", va assegurar en referència a si seria possible un pacte amb el PSC. Però també va dir que "aquest municipi ha de trencar amb les majories" i que s'hauria d'aconseguir "governar des d'un altre punt de vista".

De cara a la campanya, "hem de fer una feina que ens permeti guanyar, i després hi haurà unes votacions que ens posaran a cadascú en el lloc que la ciutadania vol. Si ho fem bé, crec que ens posaran en un bon lloc", va assenyalar. I també va afegir que "si no es pot guanyar per majoria, volem fer un molt bon resultat que ens permeti fer pactes amb altres forces polítiques per intentar fer un govern el més plural possible i que ens permeti governar amb aquesta transparència que crec que és bàsica".

Una llista transversal

L'alcaldable, Jordi Seguer, va apuntar en la presentació de Martorell que la llista d'Ara Parets ERC és "feminista, nítidament republicana, municipalista i transversal". Una de les persones que encarna aquesta transversalitat és Martorell, com a candidat independent.

Sobre el número 6 dels republicans, Seguer va dir que "està en una posició que creiem que serà de sortida i creiem que pot aportar valors sobretot per la seva dilata experiència en el món municipal".

De moment, el partit ja ha fet públics els números 1 (Jordi Seguer), 2 (Montserrat Folguera), 3 (Kènia Domènech) i 6 (Joan Martorell).

Edicions locals