Els alcaldes de Montmeló i Parets tenen 'sensacions agredolces' per l'arribada del Doctor Music

Pere Rodríguez i Francesc Juzgado coincideixen que el festival tindrà un efecte positiu per a l'economia i el comerç local

Política

Pere Rodríguez, a l'esquerra, i Francesc Juzgado, a la dreta
Pere Rodríguez, a l'esquerra, i Francesc Juzgado, a la dreta

L'alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez, assegura que amb la notícia que el festival Doctor Music finalment es farà a Montmeló té "una sensació agredolça".

Per una banda, destaca que "el comerç montmeloní se'n beneficiarà, rebent el públic que hi va en transport públic, ja que han de creuar caminant el centre del poble des de l'estació de tren". I també assegura que hi haurà empreses del municipi que treballaran directament per al festival dins del Circuit fent serveis de bugaderia, càtering o manteniment.

Però, tot i això, Rodríguez afirma que "no estem contents per la gent del Pallars", i recorda que diumenge hi va haver a Madrid la manifestació España vaciada, contra la despoblació rural, i "aquest canvi no els ajuda". Però "és cert que a la conurbació de Barcelona tenim unes oportunitats que al Pallars no tenen".

Un dels problemes que s'haurà d'afrontar amb el festival al Circuit són les molèsties als veïns. De fet, l'any passat –en el Daydream– hi va haver veïns de Montmeló i Parets que es van queixar perquè la música se sentia des dels seus habitatges. En aquest sentit, l'alcalde apunta que, "sent conscient del soroll causat pel Daydream, mirarem que hi hagi el mínim d'impacte possible per als veïns de Montmeló i d'altres municipis de l'entorn". Aquest serà un dels temes que tractarà amb els organitzadors del Doctor Music quan es reuneixen. De moment, l'únic contacte que han tingut va ser la setmana passada, quan el van contactar per valorar la possibilitat de traslladar el festival al Circuit.

L'alcalde de Parets, Francesc Juzgado, per la seva banda, també veu l'arribada del festival al Circuit "positiva per a l'economia i el comerç". "Té parts molt positives, i de les negatives haurem de seure i parlar", afegeix.

Pel que fa a aquestes negatives, a més de les molèsties de soroll, també apunta als possibles problemes de mobilitat i seguretat, i assegura que "hem d'intentar minimitzar-ho i hem de trobar-nos perquè no sigui un problema, sinó un avantatge".

Per últim, lamenta que tot i ser membre de l'Associació de Municipis del Circuit, "no se'ns havia explicat" res sobre el festival.

Edicions locals