Zeta anuncia el tancament de la planta d'impressió a Parets

El grup planteja un ERO que afectaria els 54 treballadors de la fàbrica

Economia

Grupo Zeta vol tancar Gráficas de Prensa Diaria (GPD), la planta d'impressió propietat del grup i situada a Parets del Vallès. El grup editor ha anunciat que presentarà un ERO que afectaria tota la plantilla paretana.

Segons ha avançat ElNacional.cat, aquesta setmana responsables de recursos humas de la companyia han comunicat al comitè d’empresa de GPD que presentarà un Expedient de Regulació D’Ocupació (ERO) d’extinció, que suposaria l’acomiadament dels 54 treballadors de la planta.

Les causes de l’ERO al·legades per l’editora són econòmiques, tècniques, organitzatives i de producció i es preveu que en uns dies, un cop constituïda la comissió representativa dels treballadors, l'empresa presenti els detalls i afectacions de l'expedient. Amb tot, segons fonts dels treballadors, el grup ha avançat que la planta podria tancar en un parell de mesos.

Gráficas de Prensa Diaria (GPD) és l’empresa del grup Zeta que imprimeix El Periódico de Catalunya i Sport, a més d’altres publicacions com el diari ABC.

Al març s'anunciava que el grup Editorial Premsa Ibèrica (EPI) havia arribat a un acord per adquirir el deute que Grup Zeta tenia amb els bancs una vegada que aquests havien accedit a una quitança del 70% sobre el total, de 99 milions d'euros. Amb tot sembla que l'acord per la compra no estaria del tot tancat i que el futur de la planta paretana seria un dels punts en la negociació.

 

Edicions locals