Jordi Turull tancarà la llista de Parets per la República per a les municipals

El partit, que es presenta sota el paraigua de Junts per Catalunya, estarà encapçalat per Neus Jordà

Política

| ACN / senyal Suprem

L'exconseller de la Presidència Jordi Turull tancarà la llista de la formació Parets per la República en la candidatura per a les eleccions municipals del 26 de maig. Es tracta d'un partit que es presentarà sota el paraigua de Junts per Catalunya i que encapçalarà Neus Jordà, tal com ha decidit aquesta setmana l'assemblea local.

Jordi Turull, nascut a Parets el 1966, va ser regidor de l'Ajuntament paretà del 1987 al 2003, tasca que va compaginar uns anys amb la de diputat a la Diputació de Barcelona (del 1991 al 1996). I a partir del 2004 va entrar al Parlament de Catalunya com a Diputat, fins al 2017. En aquests anys va ser portaveu i president del Grup Parlamentari de Convergència i Unió, i president del Grup Parlamentari de Junts pel Sí. El 2018 va ser nomenat Conseller de la Presidència. Ara mateix, però, es troba empresonat i immers en el judici del procés.

D'altra banda, Turull també va ser president comarcal de CDC del Vallès Oriental i president de la federació de les comarques de Barcelona de CDC i és membre del comitè executiu nacional del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT).

Jordà entra, Urtusol surt

Pel que fa a la candidata, Neus Jordà promet "compromís, energia i il·lusió al servei d’un poble compromès en la creació d'una República Catalana que no s'amagui dels seus símbols de país i denunciï sense subterfugis l'existència de presos polítics al nostre país".

L'objectiu del partit és "assolir un canvi a l'alcaldia de Parets i convertir-lo en un municipi exemplar, integrador i digne, en el que s'hi emmirallin els valors republicans i on tothom tingui l'oportunitat de créixer a nivell personal i a nivell de comunitat".

Qui ha decidit fer "un pas al costat" ha estat l'actual regidor del PDeCat, Raül Urtusol, i no es presentarà a les pròximes eleccions. Urtusol, l'únic representant del partit al consistori, va entrar a formar part de l'equip de govern amb el PSC l'abril del 2016, gairebé un any després d'arrencar el mandat. Tanmateix, el novembre del 2017 va decidir trencar el pacte arran dels fets de l'1 d'octubre.

Edicions locals