L’Ajuntament encarrega un informe sobre la concessió a Inkemia

El govern vol avaluar la situació de l'empresa que ha de posar en marxa un accelerador d'empreses i un centre universitari al sector Iveco

Economia

| S.C.

Parets del Vallès

En el pròxim ple municipal (25 d’abril) es donarà compte d’un decret d’alcaldia amb el qual s'encarregarà un informe jurídic a la Secretaria Municipal per avaluar la situació actual de la concessió a Inkemia, que havia de posar en marxa un accelerador d’empreses i un centre universitari al sector Iveco de Parets.

L’informe jurídic haurà de contemplar els efectes jurídics dels incompliments i si s’escau o no acceptar la petició de pròrroga. Concretament, la companyia Inkemia va presentar el passat 1 d'abril una sol·licitud de pròrroga dels terminis per començar a comptabilitzar a partir del 16 de setembre de 2019. Els motius pels quals ho demanen “són de caràcter financer, però esperen tenir resolta la qüestió com més aviat possible”.

Amb tot, un cop elaborat l'informe, el plenari municipal podria decidir si revocar la concessió administrativa de la segona planta de l’edifici municipal situat al centre comercial IVECO.

Des de l'oposició ja s'havia demanat al govern actuar davant l'aturada del projecte. De fet, Ara Parets ERC havia demanat l'elaboració d'un informe jurídic i revocar el contracte per incompliment. Per la seva banda, Sumem Esquerres a Parets (Sumem Parets i NOPP) i PDeCAT havien instat a celebrar un ple extraordinari –que s'ha descartat– "per conèixer en quin punt es troba l'acord i acordar, si escau, la finalització del contracte".

ERC insisteix a revocar el contracte

Tot i que el govern local demani un informe per conèixer la situació d'Inkemia i la viabilitat a l'hora de portar a terme els projectes al municipi, Jordi Seguer, portaveu d'Ara Parets ERC, adverteix que "si depèn d’Esquerra, la prioritat serà revocar la concessió o canviar les condicions signades el novembre de 2017".

Edicions locals