Ànimes de Foc de Diables tancarà el dia més literari de l'any a Parets

Aquest Sant Jordi es reconeixen les millors iniciatives del foment de la lectura amb l'entrega dels premis 'Parets, municipi lector'

Cultura

Sant Jordi 2018
Sant Jordi 2018 | Parets Connecta (Cristina Forés)

El dimarts, per quart any consecutiu, la plaça de la Vila viurà la diada de Sant Jordi de la mà de la festa Parets, municipi lector. A partir de les 10 h, i durant tot el dia, botiguers i entitats locals duran a terme un seguit d'activitats que ompliran l'espai de jocs, festa i tradicions.

Els actes començaran al matí. Serà aleshores quan la plaça de la Vila tornarà a ser l'aparador de les floristeries i llibreries del municipi, que posaran a la venda rams, roses i les darreres novetats editorials, a més d'altres estands amb publicacions, manualitats i marxandatge.

Els més menuts podran gaudir de tallers i espais de participació amb titelles, punts de llibre, espai per a nadons, fotoreclams, xapes, exposicions, xocolatada, plantació de llavors, i altres activitats. També es farà la presentació oficial del concurs lingüístic Endevina-la! 2019.

Aquest esdeveniment organitzat per l'Oficina de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística, amb el suport del Servei de Comerç, enguany arriba a la seva segona edició, i ha mobilitzat durant les darreres setmanes el municipi, ja que en alguns dels establiments del poble s'han pogut veure jeroglífics que la ciutadania podia resoldre.

Els premis per desxifrar els enigmes consisteixen en entrades gratuites per als espectacles del Teatre Can Rajoler.

Així mateix el dimarts es donaran a conèixer els projectes guanyadors del premi Parets, municipi lector que reconeix les millors pràctiques al municipi pel foment de la lectura.

A les 12 h, el Niu d'Art Poètic oferirà un recital de poesies i de 10 a 13 h i de 16 a 17 h es podrà participar en el Dictat popular organitzat per la Biblioteca Can Rajoler, en commemoració del 125è aniversari de la publicació d'El llibre de la selva, de Kipling, amb lliurament de premis a les 18 h.

Com ja és habitual, l'emissora municipal emetrà un programa especial des d'un estand a la plaça amb un nodrit repertori d'entrevistes a persones del món de la cultura, la literatura, i l'oci i copsarà les opinions dels vianants i els comerciants que hi seran presents.

A les 18 h, es podrà veure l'espectacle familiar Tut tururut, de la Companyia La Bleda, organitzat per Rialles Parets.

Més propostes

Les biblioteques municipals també han preparat tallers i activitats lúdiques i participatives per a tota la família i el 23è Concurs de punts de llibre que en aquesta edició porta per títol Viatge a l'espai. També hi haurà paradetes de caire més reivindicatiu com la d'Òmnium.

Fi de festa amb els Diables

Coincidint amb el 23è aniversari de l'entitat, cap a les 21 h, tindrà lloc l'espectacle de Sant Jordi, a càrrec del grup Ànimes de Foc de Diables Parets, que interpretarà la seva particular versió de la llegenda del cavaller. A la representació intervindran prop d'un centenar de persones, entre tabalers, diables, diablets, dracs, tècnics, encenedors i col·laboradors.

La música tornarà a ser important amb el piromusical que acompanyarà la Bèstia, la figura més emblemàtica de la colla.

Edicions locals