L'Ajuntament exigeix mesures immediates a Danone per acabar amb les males olors de l'empresa

Les ferums de la planta de Danone a Parets causen molèsties als veïns des de l'estiu del 2017

Societat

L'Ajuntament de Parets ha exigit a l'empresa Danone, SA, amb seu al municipi, una "execució immediata de mesures" per acabar amb les males olors provinents de la planta, "sens perjudici de les accions per incompliments que es puguin derivar".

De fet, en una reunió que va tenir lloc la setmana passada amb el nou director de la planta de Parets, aquest es va comprometre a adoptar solucions immediates i a presentar un cronograma d’actuacions per tal de resoldre definitivament el problema.

Fortes olors des del 2017

L'estiu de 2017 es van detectar les primeres molèsties per fortes olors al municipi provinents de l’empresa Danone, i des del consistori es va requerir a Danone a portar a terme mesures per tal d’evitar les emissions provinents d’una depuradora de la mateixa planta. Així que l’empresa va iniciar unes actuacions de millora de caràcter estructural, fent l’Ajuntament seguiment de les mesures adoptades, que encara no han estat suficients.

Concretament, es va instal·lar un nou dipòsit tancat d’acumulació de llots, però, tot i això, en períodes d’altes temperatures, l’acceleració del procés de fermentació del producte no obté l’oxigenació necessària per evitar les molèsties.

Edicions locals