La senadora Mirella Cortés assegura en un acte a Parets que ERC és 'el partit que lluita per la gent'

També diu que el partit republicà és "la força més representativa de Catalunya"

Política

Mirella Cortés, al centre, acompanyada per membres d'Ara Parets ERC
Mirella Cortés, al centre, acompanyada per membres d'Ara Parets ERC | S.C.

La portaveu d'ERC al Senat, Mirella Cortés, i candidata de nou a la reelecció en les eleccions del 28 d'abril, ha estat aquest dimecres al matí a Parets, en els darreres dies de campanya abans dels comicis. Cortés, que ha participat en la concentració que tots els dimecres té lloc a la plaça de la Vila paretana en suport dels presos i exiliats polítics catalans, ha assegurat que ERC és "el partit que lluita per la gent i, sobretot, per les persones més desfavorides".

De fet, ha recordat que "dels 29 decrets que el PSOE va presentar, ERC en va votar 28, perquè estaven encaminats a reparar justícia social". Tanmateix, lamenta que no n'hi ha prou amb això, perquè "a més a més volem que es derogui la llei mordassa, que hi hagi una reforma laboral completa o que es derogui la LOMCE".

Per altra banda, Cortés també ha estat rotunda en afirmar que "som la força més representativa que hi ha actualment a Catalunya". Per aquest motiu, i davant "l'anomalia política i jurídica que hi ha a Catalunya", Oriol Junqueras i Raül Romeva són els caps de llista per al Congrés i el Senat. "Esperem que puguin agafar les actes de diputat i senador; haurien de poder estar a tota l'activitat parlamentària que passés al Congrés i al Senat", ha dit Cortés.

La portaveu del partit republicà també ha assenyalat la importància d'aconseguir més representació: "penso que el més important per a Catalunya és que ERC al Congrés i al Senat tingui molta força. Si teníem 9 diputats i 12 senadors, hem d'aspirar a tenir-ne 15 i a tenir-ne més al Senat". I ha afegit que "quan tens més força amb diputats i senadors, les condicions són diferents. Si només tens un diputat i un senador, ningú et vindrà a buscar per poder fer cap pacte ni cap negociació".

Per últim, Cortés ha asseverat que ha vist la gent de la secció local del partit a Parets (Ara Parets ERC) "amb moltes ganes i amb molts ànims per al 26 de maig –eleccions municipals–". "Ells han picat pedra i ara comencen a veure els resultats. Així que el 28 d'abril s'ha de votar ERC i el 26 de maig també", ha conclòs.

Edicions locals