Dues jornades de vaga a Zeta contra el tancament de la planta paretana

Serà la matinada de dilluns 29, i dimarts 30

Economia

Sergio Carrillo

Els treballadors de Gráficas de Prensa Diaria (GPD), la planta paretana del Grupo Zeta, han anunciat dues jornades de vaga per a la setmana que ve per rebutjar el tancament i el procés d'ERO que vol arrencar l'empresa.

La primera serà la matinada de dilluns, de 0 h a 3 h, fet que podria afectar a la impressió d'El Periódico de l'edició post-electoral. Tanmateix, l'empresa ha allargat la jornada laboral d'aquell dia fins a 9 hores per garantir la impressió, una decisió que la representació dels treballadors assegura que va "contra el conveni i contra els drets humans". Pel que fa a la segona jornada de vaga, serà l'endemà, dimarts 30 d'abril, de 9 h a 12 h i de 20.30 h a 23.30 h.

Fonts sindicals també informen que Zeta els va comunicar el seu "compromís de venda" de l'empresa a Premsa Ibérica. Tot i això, no els han indicat quan seria. Tampoc responen, segons el representant dels treballadors, sobre quin serà el futur de la planta de Parets i de la maquinària.

Pel que fa a la data de la possible venda, els treballadors asseguren que és rellevant conèixer-la: "Si és abans que es faci l'ERO, hauran d'estar les dues empreses en el procés de l'Expedient de Regulació d’Ocupació".

També neguen les raons que al·lega Zeta per a l'ERO –econòmiques, tècniques, organitzatives i de producció– i estan convençuts que "els comptes estan adulterats". Ja han demanat una vintena de documents a la companyia per demostrar les seves afirmacions, però encara no els hi ha enviat.

Edicions locals