L'exalcalde socialista de Parets Joan Seguer dóna suport a un nou govern local liderat per ERC

Un grup d'excàrrecs electes de diversos colors polítics promouen un manifest per un canvi de govern a l'Ajuntament encapçalat per Jordi Seguer

Política

L'exalcalde Joan Seguer dóna suport a un nou govern a Parets encapçalat per Jordi Seguer
L'exalcalde Joan Seguer dóna suport a un nou govern a Parets encapçalat per Jordi Seguer

Parets del Vallès

L'exalcalde socialista, Joan Seguer, i un grup d'exregidors de diferents colors polítics han promogut un manifest que dóna suport explícit a un govern "republicà, d'esquerres i en favor dels drets nacionals de Catalunya a l’Ajuntament de Parets", encapçalat per Jordi Seguer, candidat d'Ara Parets ERC.

Els signants del manifest, que es farà públic el proper divendres 10 de maig, consideren que els últims temps, l’Ajuntament de Parets "s’ha deixat portar per la inèrcia, sense cap projecte sòlid que dissenyi i construeixi un municipi pensat en clau de futur".

El manifest també aposta per recuperar "la il·lusió perduda" i considera que les eleccions municipals del 26-M són "decisives per aconseguir aquest canvi". En aquest sentit, el manifest demana un govern "transversal", que faci un "front comú en defensa dels drets civils i contra la repressió de l’Estat espanyol, un govern nítidament republicà, d’esquerres i en favor dels drets nacionals de Catalunya".
Els signants també reclamen un govern "compromès i que estigui a l'alçada" davant de la situació que pateixen els presos i exiliats polítics catalans, especialment, el paretà Jordi Turull. El manifest també aposta perquè es liderin projectes que tinguin com a prioritats l’habitatge, l’ocupació, la justícia social, l’educació pública i de qualitat o la cultura i que el govern "no prioritzi les grans obres per davant de les necessitats de la ciutadania".

L'escrit, que estarà obert a adhesions de tota la ciutadania, enumera algunes de les prioritats que hauria de tenir el nou govern que hauria de ser "més proper a la gent, nascut de la pluralitat i que tingui clara la seva funció de servei públic i no de servilisme polític". Entre els projectes la creació de l’Anella Verda que connecti el Tenes amb el Besós; la preservació de Gallecs; la millora dels barris, el comerç i la seguretat ciutadana; i la promoció industrial.

El grup promotor del manifest és el mateix grup de persones que van liderar durant el 2017 i 2018 un manifest de suport al Referèndum i de suport als Presos i Exiliats Polítics. A més de l'exalcalde socialista, Joan Seguer, que ja s'havia deixat veure en alguns actes d'ERC com la presentació de Jordi Seguer amb Gabriel Rufián al febrer, altres excàrrecs electes que ja s'han adherit al manifest són els exregidors socialistes Pere Vila, Josep Llacuna i Rosa Garcia Deola; els exregidors convergents Ambròs Martorell, Joan Martorell i Ramon Masip, Josep Domènech (ERC) i Joan Folguera (ICV-EUiA).  

El manifest aquesta vegada s'obrirà a tota la ciutadania de Parets que podrà signar-lo a través de les xarxes.

Edicions locals