Joan Seguer, exalcalde socialista: 'A Parets no hi ha un projecte de poble'

Seguer dóna suport al manifest per un govern republicà, d'esquerres i en favor dels drets nacionals de Catalunya encapçalat per Jordi Seguer

Política

Joan Seguer, exalcalde socialista: 'A Parets no hi ha un projecte de poble'
Joan Seguer, exalcalde socialista: 'A Parets no hi ha un projecte de poble' | S.C.

Sergio Carrillo

La Sala Serra de la Cooperativa va acollir divendres la presentació del Manifest per un govern republicà, d'esquerres i en favor dels drets nacionals de Catalunya a l’Ajuntament de Parets del Vallès, encapçalat per Jordi Seguer (Ara Parets ERC), que ja han signat més d'una seixantena de veïns i veïnes, entre els quals hi ha una desena d'exregidors de partits diferents del consistori. D'entre tots ells, destaca l'exalcalde socialista Joan Seguer, qui dóna suport a la candidatura republicana, entre d'altres motius, perquè considera que ara mateix "a Parets no hi ha un projecte de poble", i va criticar diverses vegades el seu antic partit durant el seu discurs.

En aquest sentit, Seguer va dir que "amb més o menys encerts, en aquest municipi des del 1979 sempre hi ha hagut un projecte urbanístic, cultural i educatiu". Tanmateix, "crec que ara hi ha una inèrcia de l'anar fent". Per tant, l'exalcalde va apuntar que "cal un projecte de govern que recuperi la il·lusió i que tingui molt clara la seva funció social, que és el seu servei públic i no el servilisme polític".

D'altra banda, també va explicar que "la defensa de la llibertat i dels drets civils" és un altre dels motius que l'han portat a signar aquest manifest. "Tots creiem injust i indigne que hi hagi persones a la presó o a l'exili per defensar unes idees i per posar urnes perquè la gent s'expressés lliurement", va exposar. I va afegir que "davant d'això, una institució ha d'estar a l'alçada per defensar els drets democràtics i els drets civils, i més si entre les persones privades de llibertat hi ha un veí del nostre poble, el Jordi Turull, que va ser regidor d'aquest Ajuntament". Però, Joan Seguer va criticar que "el nostre Ajuntament no només no ha estat a l'alçada, sinó que ha preferit posar la bandera espanyola a la pancarta Llibertat presos polítics".

Per últim, l'exalcalde va asseverar que ara mateix "no hi ha un lideratge a l'Ajuntament. Em fa la sensació que les decisions les prenen més els càrrecs de confiança i els assessors". L'exalcalde, però, aposta per "lideratges com el del Jordi Seguer, que ha demostrat la seva capacitat de treball trepitjant sempre el carrer, defensant els valors republicans, amb principis molt clars del que ha de ser la justícia social i escoltant les problemàtiques de la ciutadania". I va assegurar que aquests lideratges han de ser "compartits amb altres forces polítiques del nostre municipi nascuts de la pluralitat i de la participació". I va cloure: "Cal un canvi que recuperi la il·lusió del veïnat. I això només pot venir amb un govern republicà i d'esquerres".

L'acte va estar presentat per la regidora i número 3 del partit, Kènia Domènech, qui va dir que "ens hem vist preparades per liderar el govern de Parets" i que per fer-hi "seran necessaris pactes parlarem amb totes les forces d'esquerra i republicanes".

I també hi van participar Josep Domènech –exregidor d'ERC entre el 1995 i el 1999– i Joan Folguera –exregidor d'ICV-EUIA-E entre el 2011 i el 2015–.

"Cal generar consensos per transformar Parets"

En acabar l'acte, el cap de llista d'Ara Parets ERC, Jordi Seguer, va explicar que es tracta d'un manifest "impulsat per diversos exregidors, que manifesten que volen un canvi a l'Ajuntament, però que aquest canvi l'ha de liderar Ara Parets ERC. Un canvi que ha de ser per tenir un govern republicà d'esquerres i que estigui a favor dels drets nacionals de Catalunya".

Sobre el fet que hi hagi persones vinculades prèviament amb altres partits, Seguer va exposar que "això ve a dir que ERC s'ha convertit en el partit que ocupa la centralitat en la majoria de municipis. Hem tingut molta aproximació de gent que havia militat a ICV-EUiA, al PSC i a l'antiga Convergència. Estem englobant a tothom, perquè tenim un projecte nítid i molt clar en defensa de la República Catalana".

També va apuntar que "cal generar consensos per transformar Parets, i avui l'alcalde, que ja fa 24 anys que està en primera línia política, no té lideratge, ni tampoc pot generar els consensos necessaris per tirar endavant aquest nou projecte de poble".

Edicions locals