Ara Parets ERC vol liderar el canvi a l'Ajuntament amb el "millor projecte de poble"

L'alcaldable, Jordi Seguer, també va assegurar que el seu programa electoral és "el més realista i viable"

Política

Ara Parets ERC vol liderar el canvi a l'Ajuntament amb el "millor projecte de poble"
Ara Parets ERC vol liderar el canvi a l'Ajuntament amb el "millor projecte de poble" | Ara Parets ERC

Un programa electoral "realista i viable", així va resumir diumenge a la Sala Serra de la Cooperativa el candidat d'Ara Parets ERC, Jordi Seguer, els trets que defineixen el programa electoral que el partit ha presentat en les Eleccions Municipals de 2019. A diferència de 2015, ERC aposta per menys propostes generalistes i per centrar-se més en els punts a impulsar des de l'Ajuntament.

El programa és resultat de dues campanyes participatives: A Peu de Carrer, realitzada entre el gener de 2017 i l'octubre de 2018 amb una visita mensual a cadascun dels barris del poble per conèixer les necessitats; i Tots Som Parets, que recollia les propostes de la ciutadania. I Seguer es mostra satisfet pel resultat final: "Tenim el millor projecte de poble, fruit d'un treball exhaustiu. Tenim la llista més preparada i la més capacitada per governar Parets".

El cap de llista d'Ara Parets té molt clar que vol ser l'alcalde de tots els ciutadans del municipi, "dels independentistes i dels que no ho són". "Volem interpel·lar a tota la població de la necessitat de canvi després de 40 anys de governs socialistes, per higiene democràtica, però també per evitar l'anunciat pacte de govern entre PSC i Ciutadans, i fins i tot amb el PP si recupera la representació", va afegir l'alcaldable republicà.

Per a Seguer, "només Ara Parets ERC està en disposició de plantar batalla als socialistes". I també va dir: "Som el vot útil de canvi, som republicans des de sempre, d'esquerres, perquè la nostra prioritat és la justícia social, i volem la independència; però diumenge el que votem és quin partit té el millor model per a Parets.

Durant l'acte, diferents membres de la candidatura van explicar diversos compromisos del programa de govern com ara la rebaixa d'un 10% de l'IBI urbà en 4 anys, la piscina descoberta dins del complex Tenes, l'ampliació de la Residència Pedra Serrada o el Tanatori Municipal, la connexió entre el riu Tenes i el Besós a través de l'Anella Verda, l'hotel d'entitats, l'ampliació del Centre d'acollida temporal d'animals a la Marineta, i la cessió d'un solar a la Generalitat per construir l'institut La Sínia.

També van destacar algunes les seves propostes per invertir 2,5 milions d'euros per a plans d'ocupació, 4 milions d'euros per un pla de voreres i manteniment de l'espai públic i 2 milions d'euros per un pla de parcs i zones infantils. Un altre aspecte on volen centrar-se és en donar un impuls i més suport al comerç de proximitat, així com posar en mans de la gent la presa de decisions, amb més participació.

Per últim, des d'Ara Parets ERC van proposar formar "un front comú contra la repressió i en favor dels drets civils i les llibertats".

Edicions locals