La celebració arriba a les seus d'ERC i Parets per la República

Els socialistes han guanyat les eleccions, però les celebracions han estat en altres seus

Política

La celebració arriba a les seus d'ERC i Parets per la República
La celebració arriba a les seus d'ERC i Parets per la República

Tot i que les eleccions les hagi guanyat el PSC, amb 7 regidors, i ERC n'hagi obtingut 5, els resultats deixen un panorama obert a una possible alcaldia dels republicans. Així es percebia també a les diferents seus dels partits paretans.

D'una banda, el socialista Francesc Juzgado admetia que pensaven "treure algun regidor més", però no es mostrava "del tot decebuts perquè seguim sent la força més votada". També ha apuntat que "ha pesat la persona del Jordi Turull en tot aquest procés d'empresonament" i que, per tant, "treure'n 7 no és un mal resultat". Ara "s'obre un espai de diàleg i de comunicació", ha dit, però ha afegit: "No sé si hi ha alguna oportunitat (de formar govern), és massa aviat".

Mentre que a la seu socialista, l'alegria no desbordava, a la d'ERC tot era ben diferent amb els resultats definitius. Del nerviosisme a la felicitat. Kènia Domènech, número 3 del partit republicà, assegurava que és "un resultat molt positiu, perquè hem aconseguit trencar l'hegemonia socialista i els partits d'esquerra i republicans aconseguim sumar majories". I destacava que era un "resultat històric d'ERC a les municipals" i que "ara cal veure que vulguin sumar amb nosaltres", en referència a Sumem i Parets per la República.

Pel que fa als primers, tant la Sala Serra, lloc on han viscut els resultats, com la candidata, mostraven unes sensacions "agredolces", com apuntava la mateixa Casandra Garcia: "No són els resultats que esperàvem, vam sortir a guanyar amb una majoria àmplia per poder implementar les nostres propostes, però tot no serà negatiu". La part positiva que exposava era: "Nosaltres serem qui decideixi qui serà l'alcalde a Parets i per tant les polítiques de Sumem Esquerres seran una realitat, perquè ens hauran d'escoltar". En aquest sentit, ha afegit que seuran "a parlar amb tothom i a veure què és el millor per al nostre municipi".

Pel que fa Parets per la República, Neus Jordà, encara sense concretar els resultats, afirmava que facilitarien "un canvi a l'alcaldia". I per tant, amb aquests resultats definitius, sembla clar que, per poc que puguin, donaran pas a què Jordi Seguer sigui alcalde. A la seva seu, la festa més gran de la nit. Amb només una regidora, la celebració donava a entendre que ha estat tot un èxit per a aquesta formació nova, tot i que sorgida de Junts per Catalunya.

Per últim, Manuel Losada mantindrà a Ciutadans a l'Ajuntament, amb un regidor, també veia el costat positiu d'aquests resultats: "Pugem en nombre de vots i ens quedem a molts pocs regidors d'un segon regidor". "Hem de seguir en aquesta línia: com els resultats han anat millor, seguirem en aquesta línia", ha conclòs.

Edicions locals