Arrenquen les obres per reurbanitzar la plaça de Joaquim Guasch

Les obres van començar dilluns i es preveu que estiguin enllestides abans del juliol

Societat

Arrenquen les obres per reurbanitzar la plaça de Joaquim Guasch
Arrenquen les obres per reurbanitzar la plaça de Joaquim Guasch | Ajuntament de Parets

Dilluns van començar les obres per reurbanitzar la plaça de Joaquim Guasch, que pretén fer d'aquest espai un referent a l'entrada del municipi. El pressupost de licitació (amb IVA) és de 91.643,03 euros i es preveu que les actuacions estiguin enllestides abans del juliol.

L’objectiu principal del projecte és millorar-ne la imatge i l’accessibilitat, fer-la més funcional i dotar l’espai d’una identitat pròpia que la faci molt més singular i representativa, tot integrant-la visualment en la resta de l’espai reformat del centre històric del municipi.

Els treballs preveuen la supressió del bordó de formigó que dificulta l’accés, un canvi integral del paviment, que continuarà sent d’us exclusiu per a vianants, millorar l’accessibilitat, incorporar nova vegetació als arbres que hi ha actualment, augmentar els punts d’enllumenat i posar nou mobiliari urbà.

Els elements d’il·luminació es canviaran per donar continuïtat al projecte impulsat a la resta del nucli antic. Seguint els criteris de sostenibilitat que l’Ajuntament preveu en totes les obres, s’hi plantaran espècies terreres o baixes, que requereixin escàs manteniment i reg. Tot plegat, a més, comportarà l'ampliació de la plaça a costa reduir una mica de calçada.

Segons apunten des del consistori, "la reforma de la plaça de Joaquim Guasch respon al compromís i la voluntat de l’administració paretana de crear espais de convivència i relació ciutadana, i desenvolupar projectes sostenibles, de millora de la mobilitat".

Edicions locals