Tot a punt per a la 7a edició del FOTOgraphic

Dissabte hi haurà cinc ponències sobre fotografia i diumenge serà el segon Concurs Nacional de Fotografia FOTOgraphic

Cultura, Societat

Tot a punt per a la 7a edició del FOTOgraphic
Tot a punt per a la 7a edició del FOTOgraphic

L'Associació Fotogràfica Parets organitzarà dissabte el FOTOgraphic 2019, la setena edició d'aquest festival que promou la cultura fotogràfica i aproxima les darreres tendències i tecnologies als aficionats i professionals de la fotografia. Concretament tindrà lloc a les sales Basart i Serra de la Cooperativa durant tot el dia.

Tot plegat arrencarà a les 9.30 h amb l'acte d'inauguració, i la primera de les cinc ponències previstes arribarà a les 11.30 h. Es tracta d'una sessió que girarà entorn de les fotografies a l'Àfrica amb una càmera Olympus, que anirà a càrrec del jove Egoitz Ikaza, de tant sols 22 anys, qui explicarà com treure el màxim profit d'un viatge en busca de la millor llum i la vida salvatge, tant fotogràficament parlant com pel que fa al temps.

I abans del migdia hi haurà una altra activitat: una màsterclas sobre la gestió del color integral a càrrec de Joan Roig i amb el suport de Coloratti, X-Rite i BenQ. De 12 h a 14 h aprofundirà en el flux de feina integral d'una sessió fotogràfica professional, partint d'un dels passos més importants –la il·luminació– i alternant el disparo per veure els avantatges de les noves cartes de colo Color Checker Passport, que permeten tenir un control total sobre la captura per aconseguir perfils de color perfectes i un to de pell idèntic al de la model.

I per a la tarda hi ha previstes tres activitats més. De 16 h a 18 h el taller La bellesa de la llum, a càrrec de José Sanabria, amb l'equip d'il·luminació de Profoto. Per a Sanabria, la llum suposa un aspecte fonamental per aconseguir les seves imatges finals, i en les seves instantànies és molt important ressaltar la bellesa i la llum permet ampliar creativament un món de possibilitats.

De 18.30 h a 20.30 h, Jose Luis Alcaraz impartirà la sessió LM-328, el primer tot en un per als fotògrafs, amb una demostració del funcionament del fotòmetre i del control de càmera. I tot seguit els assistents podran passar a la part pràctica –han de portar càmera amb teleobjectiu, trípode i disparador remot–.

I per últim, Ivan Barco i Iris Cebrián seran els encarregats de tancar la jornada amb la ponència Donant llum a la teva creativitat de 22 h a 0 h. Tots dos explicaran què és el Light Painting, com va sorgir la idea de crear l'empresa i com ha evolucionat fins a ser avui Light Painting Paradise. També parlaran sobre les seves eines exclusives i sobre altres eines i artilugis creats per altres artistes del lightpainting.

Exposició i concurs

D'altra banda, el FOTOgraphic 2019 també compta amb un quiosc d'imatges solidàries per imprimir fotos, amb un cost solidari que usuari escolli i la recaptació anirà per a l'Obra Social de Sant Joan De Déu, i es podrà gaudir de l'exposició de fotoperiodisme 50 fotos de Press.

A més, diumenge tindrà lloc el segon Concurs Nacional de Fotografia FOTOgraphic 2019, a partir de les 10 h. El lloc de trobada serà la Cooperativa, on s'explicarà el funcionament del concurs i la zona on hi haurà els models, que estaran ambientats amb estilisme d'steampunk. Les imatges que es presentin al concurs no es podran publicar a les xarxes socials fins que el jurat no doni el veredicte.

Edicions locals