Les cooperatives d'alumnes lliuren un xec de 130 euros a Parets contra el càncer

L'escola NS Montserrat ha participat al projecte Cueme

Societat, Economia

Les cooperatives d'alumnes lliuren un xec de 130 euros a Parets contra el càncer
Les cooperatives d'alumnes lliuren un xec de 130 euros a Parets contra el càncer

Les cooperatives d'alumnes de l'escola Nostra Senyora de Montserrat, sorgides del projecte Cultura Emprenedora a l'Escola (Cueme), van lliurar dimecres els diners recaptats a l'associació Parets Contra el Càncer: 130 euros.

Les dues cooperatives creades –Delux product, presidida per Guillem Garcia, i Dreams of Montserrat, presidida per Júlia Moreno– van fer el dimecres de la setmana passada l'activitat final del projecte, que consistia en la venda dels productes elaborats artesanalment pels mateixos alumnes de 5è de primària. Va ser en una paradeta al mercat setmanal del Camp de les Peces, amb un èxit de vendes.

Per part de l'entitat escollida per rebre la recaptació hi van assistir tres de les quatre membres de la junta directiva: Montserrat Muntaner, Maria Rosa Garcia i Carme Cruz –Mercè Macià no hi va poder assistir–. Muntaner, la presidenta, va assegurar que assistien "contentíssimes" a l'acte organitzat per l'escola. "Ja vam venir a l'escola per respondre'ls les seves preguntes", en les quals els alumnes els van demanar sobre les tasques que porta a terme Parets contra el càncer i en què volien gastar els diners, "i van ser encantadors", va assegurar Muntaner.

Pel que fa als diners, la presidenta va dir que "tots aquests imports són importantíssims" i va destacar "el goig que fa que unes criatures pensin en unes associacions a les quals a ells realment no els tocaria pensar". Els 130 euros aniran destinats "a cobrir les despeses que tenim i a anar ampliant a poc a poc les persones professionals que tenim". Fins ara disposen d'una psicooncòloga, una fisioterapeuta, una nutricionista, una podòloga i una professora de ioga, així com d'una secretària

Promoció de l'emprenedoria

Per la seva banda, el regidor en funcions de Desenvolupament Econòmic, Ocupació i Turisme, Toni Fernández, va asseverar que el fet "que els alumnes comencin a tenir contacte amb la formació d'empreses i amb la creació de cooperatives pot servir el dia de demà perquè el teixit productiu i la societat en general se'n beneficiï". En aquesta línia, també va opinar que "l'emprenedoria no està suficientment potenciada i és clau començar en aquestes edats".

A més, va dir que l'escola NS de Montserrat és l'única paretana que participa en el projecte Cueme i que des de l'Ajuntament els agradaria "que ho fessin totes les escoles". "És un projecte amb un nivell d'exigència alt, perquè s'han de fer moltes coses per tirar-lo endavant, però esperem que el proper curs s'apuntin altres escoles", va afegir el regidor.

Pel que fa als alumnes, a més de lliurar el xec dels diners a Parets contra el càncer, també van recollir un diploma que ha acredita que han superat el Cueme. Durant l'acte, van explicar alguns dels aprenentatges adquirits durant la creació i el desenvolupament de les cooperatives: "Hem après a respectar els companys i a treballar en grup, ja que al principi no ens coordinàvem". I també van aprendre que en una cooperativa les decisions es prenen "amb votacions, de manera democràtica".

Edicions locals