Mediapro adquireix l'empresa Visyon, amb accent baixvallesà

La companyia de realitat virtual, formada el 2012, troba que és una "oportunitat per seguir creixent"

Economia

Bona part dels treballadors de la companyia, entre els quals hi ha diversos baixvallesans
Bona part dels treballadors de la companyia, entre els quals hi ha diversos baixvallesans | Visyon

Sergio Carrillo

Mediapro ha decidit adquirir l'empresa Visyon, de realitat virtual, i amb seus a Barcelona, Madrid, Londres, Eindhoven, Milà, Dubai, San Francisco i Nova York. Una companyia que compta amb diversos treballadors del Baix Vallès, entre els quals hi ha el paretà Pere Pérez, CEO i fundadors de Visyon.

Pérez apunta que es tracta d'una "oportunitat per seguir creixent", i al mateix temps diu: "Mediapro veu en nosaltres un potencial de mercat". Totes dues empreses han treballat conjuntament en diversos projectes des del 2014. El primer de tot va ser amb motiu de la Copa del Món de futbol celebrada al Brasil. "Vam gravar amb càmeres de realitat virtual l'últim amistós de Brasil, que va ser contra Sud-àfrica", recorda el CEO de Visyon.

Amb tot, Mediapro vol reforçar l'àrea digital i d'esports electrònics amb la nova adquisició. I per a Visyon això comporta treballar amb nous formats de continguts.

L'empresa Barcelonina es va formar el 2012 "amb la vocació d'innovar mitjançant els avenços tecnològics", segons Pérez, entre els quals destaquen els vídeos 360 graus i de realitat virtual.

De fet, una de les innovacions de Visyon es va poder veure diumenge a TV3 al programa No pot ser. El presentador, Jordi Basté, va moure un dron a partir del seu pensament i guiat pel santfostenc Xavi Conesa, treballador de Visyon.

El fenomen del carrer Empordà

Igual que l'acord entre Mediapro i Visyon ha arribat de forma natural, segons Pérez, així s'ha format el Parets Valley. Quatre dels treballadors de Visyon són paretans –Pere Pérez, Emili Blnque, Santi Ciurans i Pep Collados– i concretament tots són del mateix carrer Empordà. Els quatre van arrencar les seves carreres professionals de manera separada i amb el pas del temps s'han "trobat de forma natural", reitera Pérez. Aquesta coincidència fa que ja hagin batejat el carrer Empordà com el Parets Valley, fent un paral·lelisme amb Silicon Valley. A més dels paretans, Visyon també compta amb altres membres baixvallesans: Josep Lorente i Arnau Rodriguez, de Mollet; i Xavi Conesa, Eric Molina i Dani Molina, de Sant Fost.

Edicions locals