L’Ajuntament de Parets sanciona Danone i es planteja tancar temporalment la planta per les males olors

La multa serà de 10.000 i si l'empresa manté els incompliments es podria clausurar la fàbrica

Societat

L’Ajuntament de Parets ha decidit sancionar l'empresa Danone, SA, amb 10.000 euros, per les males olors que emet i, si fos necessari, plantegen la clausura temporal de la planta.

Segons apunten des del consistori, tot sembla indicar que el dipòsit tancat d’acumulació de llots no reuneix les condicions necessàries per resoldre les molèsties i que Danone, respecte de les propostes que la mateixa empresa ha fet valorar a una empresa experta en aquest tema, no pren les decisions necessàries per actuar i resoldre definitivament la mala gestió de les olors que directament està repercutint a la qualitat de vida de les ciutadanes i ciutadans de Parets.

Per tot plegat, i tenint en compte el llarg fil temporal del tema, l'Ajuntament ha imposat aquesta sanció coercitiva i ha donat a l'empres un darrer termini per fer complir les condicions necessàries per evitar les emissions de males olors que actualment el municipi encara rep. Si es mantinguessin els incompliments, l'Ajuntament podria tancar temporalment la planta.

Els incompliments reiterats, tot i les reunions i tràmits efectuats, han fet que l’Ajuntament busqui mesures de treball conjuntes amb l’Oficina de Gestió Ambiental Unificada de la Generalitat de Catalunya, amb el Consorci del Besòs- Tordera i amb Atmosfera del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

Edicions locals