El Doctor Music Festival cancel·la l'edició d'enguany al Circuit

El baix nivell de vendes i les devolucions de molts dels abonaments han obligat a l'organització a prendre la decisió

Cultura

La promotora del Doctor Music Festival ha decidit cancel·lar l'edició d'enguany, prevista per als dies 12, 13 i 14 de juliol al Circuit de Barcelona-Catalunya a Montmeló.

Segons apunten des de l'organització "l'obligada reubicació del festival –que s'havia de celebrar a Escalarre (Valls d'Àneu)– no ha estat ben acollida pel públic". L'alt nombre de devolucions d'abonaments que es va produir en comunicar-la reubicació va suposar un "duríssim cop" per al Doctor Music Festival i els organitzadors asseguren que el ritme de venda d'entrades per al nou emplaçament indica que "no seria possible assolir la quantitat mínima requerida per oferir l'experiència que des de sempre havíem somiat".

En un comunicat, la promotora apunta que el propòsit del Doctor Music Festival ha estat en tot moment "oferir als assistents l'experiència d'un festival de grans dimensions, amb un estàndard de qualitat musical i organitzativa de primer nivell internacional" que sense una presència nombrosa de públic no seria possible aconseguir.

"Han estat gairebé 3 anys de treball molt intens que, lamentablement, ha estat apallissat per decisions burocràtiques que ignoraven, d'una banda, el benefici econòmic que el festival s'hagi produït al Pallars, i de l'altra, l'alt valor cultural i social d'acollir a Catalunya el festival més gran del sud d'Europa", apunten els organitzadors en referència a la decisió de l'ACA de no permetre la realització del festival a Escalarre perquè estava previst a terreny inundable, segons l'organisme.

El Doctor Music Festival retornarà l'import dels abonaments i entrades ja adquirits, un procés de devolució que s'iniciarà el proper divendres 21 de juny. Serà un procés automàtic per a totes aquelles persones que hagin adquirit els seus abonaments a través de doctormusicfestival.com, els quals rebran la devolució del total de l'import pagat sense haver de tramitar la sol·licitud. Els compradors que hagin obtingut els seus abonaments a través d'Entradas.com, Ticketmaster, El Corte Inglés, Resident Advisor i Festicket cal que s'adrecin a les plataformes corresponents per tramitar el reemborsament. En el cas dels compradors que hagin adquirit els seus abonaments a través d'Ticketea i FNAC hauran d'accedir a la seva àrea d'usuari en doctormusicfestival.com i facilitar-nos un IBAN on efectuar la devolució. Per a qualsevol dubte sobre el procés de devolució podran posar-se en contacte a través d'help@doctormusicfestival.com.

En el comunicat, l'organització ha agraït "molt especialment" la feina feta per l'equip del Circuit de Barcelona-Catalunya, que "ha fet tot l'humanament possible per adaptar els seus espais a un festival inicialment dissenyat per a ocupar tot una vall del Pirineu".

Edicions locals