Vuit regidors s'acomiaden del consistori en un ple emotiu

No continuaran en el càrrec a partir de dissabte, quan es constituirà el nou plenari i es farà la proclamació de l'alcalde

Política

Els 17 regidors que han tancat el mandat 2015-2019 durant el ple de dimecres
Els 17 regidors que han tancat el mandat 2015-2019 durant el ple de dimecres

Dimecres va ser un dia de comiats a l'Ajuntament per a aquells regidors i regidores que no continuaran en el càrrec els pròxims quatre anys: les socialistes Paola Gratacós, Àfrica Martínez, Susanna Villa i Eva Riulas; Antonio Molina i Carolina Simon, de Sumem Parets; Ramon Parés, d'Ara Parets ERC, i Raül Urtusol, del PDeCAT.

Tots ells van acomiadar-se, en una sessió plena d'emocions, balanç i anècdotes. L'aplaudiment més sentit, però, va ser per al republicà Ramon Parés. La seva companya Kènia Domènech va ser l'encarregada de llegir unes línies escrites per Parés: "Per motius de salut no continuaré com a regidor. Vull agrair, no només la vostra cordialitat, sinó també l'interès per la meva salut i les mostres d'afecte. Us desitjo molta sort i, sobretot, molta salut", deia.

En molts dels discursos dels portaveus, es van dedicar unes paraules al veí empresonat Jordi Turull. Fins i tot des de Ciutadans van tenir un record pel qui també va ser regidor a Parets. "Ha estat difícil estar aquí assegut tenint un veí a la presó", deia Manuel Losada, de Cs.

En acabar el ple, l'alcalde, Francesc Juzgado, va lliurar unes insígnies a tots aquells regidors que han passat pel plenari durant aquest mandat però que no hi seran a partir de dissabte. "És un record institucional pel vostre pas i, sobretot, per la vostra dedicació i voluntat de servei al nostre poble i als nostres veïns", va apuntar Juzgado.

Antonio Molina, l'últim a marxar

La sorpresa del ple de dimecres la va protagonitzar Antonio Molina, de Sumem Esquerres. Molina, regidor en el darrer mandat i número 2 de la candidatura el 26-M, havia de prendre possessió dissabte com a regidor però finalment no ho farà, i el substituirà Luis Moreno. El motiu és professional: "M'ha sorgit una oportunitat a la Universitat Politècnica de València, on torno per treballar-hi", explica Molina, qui afegeix que "ha estat una decisió molt difícil" que ha hagut de "recapacitar fins a l'últim moment".

Edicions locals