Es presenta l'Assemblea Republicana de Parets

El convidat estrella de l'acte va ser el periodista Vicent Partal, qui va assistir per presentar el seu llibre 'Nou homenatge a Catalunya'

Política

A la Cooperativa durant la presentació, amb Vicent Partal a la taula
A la Cooperativa durant la presentació, amb Vicent Partal a la taula

La Sala Basart de la Cooperativa va acollir dimecres la presentació de l'Assemblea Republicana de Parets. Es tracta d'un "moviment transversal que neix de la inquietud de molts paretans per vehicular el sentiment independentista, antifeixista, feminista i de transformació social, i per tenir algun lloc on expressar aquest sentiment", segons va explicar Sergi Pons, un dels socis fundadors.

Ara per ara, la nova entitat del municipi ja compta amb més 150 socis. I a més d'explicar en què consistirà l'assemblea i com actuarà al municipi, l'acte també va comptar amb la participació del periodista Vicent Partal, qui va aprofitar per presentar el seu llibre Nou homenatge a Catalunya.

L'autor va explicar que "el llibre té dues parts: una periodística, que analitza què va passar l'octubre del 2017, i una part més de reflexió, que busca explicar quines han estat les grans causes d'aquest fenomen que estem vivint a Catalunya".

També va apuntar que volia homenatjar George Orwell, "precisament ara que fa 80 anys que va escriure Homenatge a Catalunya", però també volia remarcar que hi ha un fil conductor. "La Catalunya dels anys 30 i la Catalunya d'avui han fet coses molt semblants: creure que hi ha un camí diferent no explorat i explorar-lo".

Edicions locals