Jordi Seguer ja és oficialment el nou alcalde de Parets

El cap de llista d'ERC ha rebut el suport dels tres regidors de Sumem Esquerres a Parets i Parets per la República

Política

Neus Jordà, Jordi Seguer i Casandra Garcia, caps de llista de les tres formacions que composen el nou govern paretà
Neus Jordà, Jordi Seguer i Casandra Garcia, caps de llista de les tres formacions que composen el nou govern paretà

Tal i com s'esperava, i així ho havien anunciat públicament les tres forces polítiques involucrades, Jordi Seguer (Ara Parets ERC) ha estat nomenat alcalde de Parets aquest dissabte al matí, qui ha arrencat el seu primer discurs com a batlle amb un agraïment cap els dos partits que han fet possible el canvi a l'Alcaldia amb els seus vots: Sumem Esquerres a Parets i Parets per la República.

A més de Seguer (amb 9 vots), també han presentat candidatura a l'Alcaldia el socialista Francesc Juzgado (7 vots) i el cap de llista de Ciutadans, Manuel Losada (1 vot).

El ja nou alcalde ha assegurat que "l'acord té com a prioritat canviar les maneres de fer de l'Ajuntament" i ha afegit que entre ERC, Sumem i Parets per la República coincideixen "en el 85% de les propostes del programa electoral". I també han "treballat en comú moltes propostes des de l'oposició" durant aquest mandat.

Els portaveus dels partits de l'oposició, Juzgado i Losada, han felicitat Seguer, però han demanat que el nou govern "treballi per a tots els paretans i les paretanes". En aquest sentit, el nou batlle ha dit: "La nostra obsessió serà Parets". I ha asseverat que el nou govern del municipi "no és independentista, tot al contrari, és un govern que estarà al costat de la gent que pateix en l'àmbit social, però també de la gent que està patint com el nostre convilatà Jordi Turull, i és un govern que prioritzarà realment les necessitats que té Parets del Vallès i que una de les fites que tindrà serà l'elaboració del Pla d'Actuació Municipal".

Amb la constitució del consistori, arriba "el canvi reclamat", en paraules de Seguer, 36 anys després de governs socialistes. I també ha destacat que "Parets tindrà un alcalde republicà 80 anys després. L'últim va ser Antoni Arimon".

D'altra banda, pròximament informaran dels detalls del pacte, però Seguer sí que ha avançat que Casandra Garcia (cap de llista de Sumem Esquerres) serà la primera tinent d'alcalde.

L'alcalde sortint desitja l'enhorabona a Seguer

Pel que fa l'alcalde sortint, Francesc Juzgado, qui ha passat del capdavant de l'Ajuntament a l'oposició, ha viscut el ple amb "sensacions agredolces", ja que "els ciutadans van votar una cosa diferent a la que avui s'ha constituït". Tanmateix, ha demès que "el nostre sistema democràtic permet que les forces polítiques es posin d'acord per configurar unes majories i això és el que ha passat avui".

A més, Juzgado ha aprofitat per donar "l'enhorabona" al nou govern i per "desitjar-los molts encerts, perquè amb els seus encerts en sortirà guanyant el poble".

Edicions locals