Enxampats in fraganti després d'un robatori a un domicili de Granollers

Els Mossos imputen als tres detinguts fets delictius a Granollers, Parets, Lleida i Reus

Societat

Joies i altres objectes robats trobat als domicilis dels detinguts
Joies i altres objectes robats trobat als domicilis dels detinguts | Mossos d'Esquadra

Dimecres passat els Mossos d'Esquadra –la Unitat d'Investigació de la comissaria de Martorell– van detenir a Granollers tres homes, després d'enganxar-los in fraganti després de cometre un robatori a domicili a la ciutat. Es tracta de tres individus de nacionalitat colombiana i d'entre 41 i 45 anys, i veïns de l'Hospitalet de Llobregat i el Vendrell.

Els Mossos els consideren els presumptes autors de cinc robatoris amb força a domicilis a les comarques de Barcelona, Lleida i Tarragona i per pertinença a grup criminal.

La investigació es va iniciar, a començaments de maig quan un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona fora de servei va detectar tres individus realitzant actes preparatoris per cometre un robatori amb força en un domicili del municipi d’Olesa de Montserrat.

Gràcies a les gestions d’investigació, els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van aconseguir identificar els tres individus, tots tres amb antecedents policials de la mateixa tipologia delictiva.

Durant aquestes setmanes d’investigació, els agents van aconseguir acreditar la pertinença a grup organitzat i la comissió de quatre robatoris amb força en domicilis dels municipis de Granollers, Lleida, Parets del Vallès i Reus.

Els lladres havien forçat les portes, tant la porta de l’edifici com l’entrada principal dels domicilis, amb el mètode conegut com radiografia, utilitzant un plàstic per obrir-les. Els autors havien aconseguit endur-se diners en efectiu, joies i aparells d’electrònica.

Finalment, el  12 de juny, els investigadors van localitzar les tres persones investigades a Granollers i els van detenir in fraganti quan acabaven de robar en un domicili. Els agents van aconseguir recuperar tots els objectes sostrets en aquest darrer robatori.

Posteriorment, el jutjat en funcions de guàrdia de Granollers va autoritzar dues entrades i registres en els domicilis dels tres detinguts, als municipis de l’Hospitalet de Llobregat i del Vendrell, on els agents van localitzar objectes de valor sostrets com rellotges de gamma alta, joies i aparells electrònics.

Els arrestats va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Edicions locals