Gerard Guix guanya el concurs de cartells de festa major

La presentació també ha servit per donar a conèixer la nova regidora de Cultura, Kènia Domènech

Cultura

D'esquerra a dreta: Jordi Seguer, Kènia Domènech i Gerard Guix
D'esquerra a dreta: Jordi Seguer, Kènia Domènech i Gerard Guix

Gerard Guix és el guanyador del concurs de cartells de festa major de Parets 2019. Així s'ha fet oficial aquest dimarts a la tarda, en un acte al teatre Can Rajoler, en el qual ha rebut un xec de 500 euros.

Pel que fa a l'obra, Guix ha inclòs el característic got de plàstic reciclat, la beguda, "però responsable", els focs artificials, la festa i els concerts. Amb el got, de fet, representa "un brindis pels 40 anys de la Comissió de Festes de Parets". Concretament aquest aniversari ha estat un dels elements presents en tots els dissenys finalistes del concurs.

En l'acte, Guix ha explicat que és el primer any que participa en aquest certament, tot i que ha afegit: "L'any passat vaig començar-lo a fer, però no vaig tenir temps d'acabar-lo. Així que ja el tenia mig començat".

L'estrena de la regidora de Cultura

D'altra banda, la presentació del cartell també ha servit de donar a conèixer la nova regidora de Cultura del consistori: Kènia Domènech, número 3 d'Ara Parets ERC.

Domènech ha explicat que "aquesta festa major ja està molt tancada", però sí que volen deixar la seva impremta en alguns serrells encara per concretar. "Si l'haguéssim de tancar ara, aniríem força malament", ha afegit. Tanmateix, de cara a l'any que ve, Domènech ha apuntat que "caldrà fer una valoració de com ha anat i obrir-la als veïns perquè diguin què en pensen".

Quant a la regidoria de la qual ja se'n fa càrrec des de dilluns, la regidora de Cultura ha dit que se sent "molt còmoda", sobretot tenint en compte que és actriu de formació –especialitzada en teatre de gest–: "Com que des de molt petita he viscut aquesta passió pel teatre, per la cultura popular i el teixit cultural em mou molt, estic súper encantada de ser la regidora de cultura. Encara més d'un poble com Parets, que té molt potencial i a l'hora té molt a fer en termes de cultura".

Edicions locals