L'Ajuntament estudia tirar enrere el trasllat de la policia a la zona Iveco

L'anterior govern va adjudicar l'obra per més de 660.000 euros, un projecte que Ara Parets i Sumem Esquerres, ara a l'executiu, havien rebutjat el darrer mandat des de l'oposició

Societat

| S.C.

El govern paretà –format per Ara Parets ERC, Sumem Esquerres a Parets i Parets per la República– està estudiant la possibilitat de tirar enrere l'última adjudicació aprovada pel govern socialista, la reforma de les noves dependències policials al sector Iveco, per traslladar-hi la comissaria que ara es troba a l'avinguda Lluís Companys.

Concretament la Mesa de Contractació va aprovar l'adjudicació el passat 14 de maig i la Junta de Govern ho va fer el 31 de maig, un cop ja passades les eleccions, però encara sense la constitució del nou govern. L'empresa adjudicatària ha estat UTE Barnasfalt, SA - Bigas Grup SLU per un import de 661.062,05 euros (IVA exclòs). Davant aquesta adjudicació, la primera tinenta d'Alcaldia, Casandra Garcia, afirma que l'actual govern està "estudiant l'estat de l'adjudicació per si la podem tirar enrere".

Consens al tripartit

A partir de la viabilitat o no de cancel·lar l'adjudicació –potser amb alguna indemnització– es començarà a concretar l'ús que tindrà aquest equipament municipal en els pròxims anys i el futur de la comissaria de la Policia Local. Així com en el darrer mandat el PSC va trobar els consensos per aprovar el trasllat de la policia, en aquest mandat el consens també sembla unànime per rebutjar el projecte. De fet, tant Ara Parets ERC com Sumem Esquerres a Parets (Sumem Esquerres i NOPP) el van rebutjar durant el passat mandat a l'oposició.

L'aleshores portaveu republicà i ara alcalde, Jordi Seguer, deia que “no hi ha prou consens al carrer per aquest trasllat” i, en cas de tirar endavant, demanava mantenir alguna oficina de denúncies de la Policia Local al Barri Antic.

A Casandra Garcia i la seva formació tampoc els convencia el trasllat: "Creiem que la policia ha d'estar al mig del poble i no allà, en una zona molt apartada".

Per últim, la regidora de Parets per la República, Neus Jordà, també s'oposava durant la campanya a aquest trasllat: "No pensem que la solució per a la policia local sigui portar-la a la zona Iveco". Tanmateix, el seu predecessor del PDeCAT, Raül Urtusol, sí que hi havia votat a favor.

Sobre la decisió de traslladar la comissaria a l’Eixample, l'exalcalde Sergi Mingote va explicar en sessió plenària el 2017 que comptava amb el vistiplau dels policies. “Més enllà de la nostra opinió hem comptat amb la dels professionals que necessiten canviar de seu perquè actualment estan treballant en una situació precària”, explicava l’alcalde en el ple.

El projecte contempla instal·lar l'OAC, el jutjat de pau i sales d'actes

A més de la nova seu de la policia local, l'edifici havia d'acollir una oficina d'atenció a la ciutadania (OAC), el jutjat de pau i despatxos per a reunions i sala d'actes. En la planta 1 de les dependències policials s'havia d'ubicar la recepció, la sala d’espera, els despatxos de gestió administrativa i els despatxos dels diferents càrrecs. I la planta -1 es destinaria als vestuaris, a l'armer i al magatzem, a les telecomunicacions i a les dependències per a la custòdia de detinguts. Pel que fa a la resta de serveis –a la planta 1–, es preveia que el jutjat de pau disposés d'una recepció, el despatx del jutge, el registre civil i la secretaria.

L'OAC, per la seva banda, estaria composta d’un espai destinat a l’atenció del ciutadà i dos despatxos. També hi hauria uns serveis transversals amb un vestíbul i recepció, una sala d’actes, sala de reunions, menjador per a tots els funcionaris, i els serveis sanitaris i de neteja. Per últim, hi havia previst destinar un despatx per al regidor i una sala de reunions. Cal destacar que el projecte s'estructura a partir de dos accessos clarament definits: a la planta 1 s'accedeix des del carrer Comte de Montemolín i a la planta -1, des del carrer La Volta (a la zona del Media Markt). A més, es preveia que les obres tinguessin una durada d'execució de quatre mesos.

Tanmateix, a hores d'ara encara es desconeix si les actuacions arrencaran o no. En tot cas, el govern paretà no confirma què té previst fer amb aquest equipament municipal en cas que finalment no s'executin les obres i puguin frenar, com així desitgen, el trasllat de la comissaria de la Policia Local.

Edicions locals