Parets commemora el dia de l'alliberament LGTBI i penja la bandera irisada a l'Ajuntament

Es farà la lectura d'un manifest institucional

Societat

Parets commemora el dia de l'alliberament LGTBI i penja la bandera irisada a l'Ajuntament
Parets commemora el dia de l'alliberament LGTBI i penja la bandera irisada a l'Ajuntament | Silvia Ferran (Ajuntament de Parets)

La plaça de la Vila acull aquest divendres a les 12 h la lectura d'un manifest per commemorar el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI.

A més, del 25 al 28 de juny ha onejat la bandera LGTBI a l'asta de l'Ajuntament amb motiu del dia de l'orgull LGTBI que se celebra el 28 de juny. La regidora de Femenisme – LGTBI i Transversalitats, Kènia Domènech, ha volgut expressar que cal "sensibilitzar i visibilitzar aquesta diada i apostar perquè Parets sigui una població igualitària en aquest sentit".

El 28 de juny es commemoren els fets produïts a Stonewall Inn el 1969, a la ciutat de Nova York, quan per primera vegada un grup d'homosexuals es va oposar a ser arrestat pel fet de ser gais. Aquests aldarulls van marcar l'inici de l'alliberament homosexual. El 26 de juny de 1977, pocs dies abans de les primeres eleccions democràtiques després de la mort del dictador Franco, una organització clandestina va convocar, a les Rambles de Barcelona, la primera manifestació pels drets del col·lectiu LGTBI d'Espanya, organitzada pel Front d'Alliberament Gai de Catalunya. Entre altres qüestions, demanaven que l'homosexualitat no estigués inclosa en la 'Llei de Perillositat i Reforma Social', una reivindicació que es va aconseguir l'any 1978, quan el fet de ser homosexual va deixar d'estar inclòs en aquesta llei de perillositat.

Edicions locals