Can Jornet continuarà sent municipal els pròxims 10 anys

L'Ajuntament i l'Incasòl han renovat el contracte de cessió de la finca paretana

Societat

Allà s'ubiquen els horts socials i es fan activitats juvenils
Allà s'ubiquen els horts socials i es fan activitats juvenils | Ajuntament de Parets

Sergio Carrillo

La primera Junta de Govern d'aquest mandat, celebrada dijous de la setmana passada, va aprovar el contracte de cessió temporal d'ús de la finca de Can Jornet, entre l'INCASÒL i l'Ajuntament de Parets, per un termini de deu anys.

L'Ajuntament ja tenia un conveni signat amb l'INCASÒL des del 1998, que s'ha renovat per a 10 anys més. "La renovació del conveni no comporta cap despesa econòmica", apunten des del consistori, i com passa amb tots els espais que són de titularitat municipal, "cal que l'Ajuntament es faci càrrec de la taxa d'escombraries i de l'IBI".

La principal novetat del conveni és que aquest preveu la cessió de més espai pel que fa al terreny, fet que dóna la possibilitat d’ampliar les activitats existents o de crear nous projectes relacionats amb el medi ambient o el lleure.

Els usos de l'equipament

La finca de Can Jornet es destina actualment a diferents finalitats d'interès municipal, com a equipament per activitats juvenils i naturals, així com la recuperació de la mongeta paretana com a espècie autòctona.

Allà s'ubiquen els horts socials, que són gestionats per la regidoria de Medi Ambient i són adreçats a aquelles persones que sol·liciten gestionar una parcel·la. D'altra banda, l'Agrupament Escolta i Guia Sant Jaume també porta a terme diverses activitats a Can Jornet. Des del consistori posen en valor la importància d'aquesta masia, perquè "és un espai que dóna molta vida al teixit associatiu, a activitats relacionades amb la natura i on estan ubicats els horts socials".

Edicions locals