Els World Roller Games arrenquen al pavelló Riera Seca aquest dimarts

Alguns esportistes locals com Júlia Marco o Pau García participen als World Roller Games

Esports

Mollet acollirà la disciplina sencera de Roller Derby, amb els Mundials femení i masculí
Mollet acollirà la disciplina sencera de Roller Derby, amb els Mundials femení i masculí | WRG

Mollet està a punt per a la posada en marxa dels World Roller Games 2019. La ciutat molletana acollirà els Mundials de la disciplina de Roller Derby, que començaran el proper dimarts 9 de juliol al pavelló municipal de la Riera Seca, i finalitzaran el dissabte 13.

Mollet serà una de les subseus dels Roller Games, que tenen la seu principal a Barcelona, on es disputen la majoria de les competicions. De fet, el municipi molletà serà l'única de les quatre subseus –les altres tres són Terrassa, Sant Cugat i Vilanova i la Geltrú– que acollirà totes les fases d'una modalitat, en aquest cas, la de Roller Derby. Aquesta disciplina esportiva es dividirà en dues competicions: el mundial femení sènior i el mundial masculí sènior.

Aquest dissabte s'enllestiran els últims preparatius al pavelló Riera Seca. S’acabaran de pintar les línies i polir els últims detalls perquè dimarts comenci a rodar el Roller Derby.

Sis països participants

En total, a Mollet, participaran sis països: Espanya, Estats Units, R.P. Xina, Japó, Índia i Austràlia. Estats Units és la selecció favorita, tot i que s'espera que l'espanyola també faci un bon paper. Per la seva part, Austràlia també és una selecció potent.

En els World Roller Games Nanjing 2017, on només es va celebrar la competició de dones, Austràlia i Espanya van completar el podi per darrere de les nord-americanes.

En què consisteix la disciplina de Roller Derby?

Aquest esport, majoritàriament femení, consisteix en un circuit ovalat on corren dos equips amb cinc patinadores cadascun. Cada equip puntua cada cop que una d'elles, la jammer, avança jugadores contràries. Les demés no puntuen: ajuden a obstaculitzar les corredores de l'altre equip.

Calendari i partits més destacats

Pel que fa al calendari de Roller Derby, destaquen els partits de la selecció espanyola: Espanya-Austràlia –en el Mundial masculí– i Índia-Espanya –en el femení–, que es disputaran el dimarts dia 9. El primer es jugarà a les 16 h, i el segon a les 12 h.

En aquest primer dia de competició es disputaran els enfrontaments corresponents a una primera fase classificatòria. A més dels partits d’Espanya, es jugaran, en la categoria femenina, Xina-Austràlia, Estats Units-Xina i Austràlia-Índia. I, en la categoria masculina, Austràlia-Xina, Japó-Estats Units i Xina-Japó.

Els quatre primers classificats de cada categoria accediran a les semifinals. I, les finals masculina i femenina, tindran lloc el 13 de juliol, a les 12 i a les 13.30 h del migdia, respectivament.

Tota la competició de Roller Derby es jugarà al pavelló de la Riera Seca. Les entrades tenen un preu de 16 euros per a les finals, i de 6 euros per als partits classificatoris. Es poden adquirir al web dels Roller Games.

Vallès Visió oferirà la retransmissió dels mundials de Roller Derby

 La televisió local Vallès Visió retransmetrà la disciplina de Roller Derby que es farà a Mollet entre el dimarts 9 i el dissabte 13 de juliol. Oferirà les finals tan de la categoria femenina com de la masculina, i també els partits classificatoris. A més, Vallès Visió emetrà  les competicions  més  destacades i aquelles  en  les  quals  hi participen  esportistes  locals.

Alguns atletes locals competiran als World Roller Games

El  molletà Adrián Navarro, i el montornesenc Erik Ávila, representaran Espanya als World Roller Games dins del Campionat d’Scooter, el 5 i el 6 de juliol. Per la seva part, la molletana Júlia Marco competirà amb el CP l'Aldea en patinatge artístic, el dissabte 13 a partir de les 19 h. I el paretà Pau García competirà aquest diumenge a partir de les 15.40 h.

Edicions locals