Helena Rodríguez treu la millor nota de selectivitat de Parets

Amb un 9,1 a les PAU vol entrar a fer Veterinària a la UAB

Societat

Helena Rodríguez treu la millor nota de selectivitat de Parets
Helena Rodríguez treu la millor nota de selectivitat de Parets

Helena Rodríguez, estudiant paretana de l'institut Torre de Malla, ha aconseguit la millor nota de selectivitat del municipi, amb un 9,1. Rodríguez assegura que els passats 12, 13 i 14 de juny, dies de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), "estava molt nerviosa, perquè t'ho jugues tot en uns quants exàmens". Tanmateix, en acabar es va mostrar "satisfeta", tot i que no s'esperava els resultats obtinguts: "Pensava que m'havia anat pitjor, però al final m'han anat bastant bé".

Entre totes les notes, la paretana en destaca dues. "A castellà vaig treure un 10", afirma. "I a física vaig treure un 5,5", diu de l'única nota que baixa de notables i excel·lents. En aquest cas, però, es justifica: "No vaig estudiar molt, i com que era de la fase específica i només conten les dues millors notes, aquesta al final no em conta".

Després del patiment dels exàmens i dels dies posteriors fins a saber els resultats, Rodríguez està "molt contenta": "Suposo que m'arribarà la nota per fer veterinària i podré fer el que vull".

Del Torre de Malla, per tant, farà el salt a la Universitat Autònoma de Barcelona (a Bellaterra), a un campus que ja va conèixer el juny durant la selectivitat i que la va atreure molt "perquè està enmig de la natura". Pel que fa a la decisió de la universitat on estudiar, ha estat fàcil: "A Catalunya només es fa veterinària a Lleida i a l'Autònoma i la més propera és la UAB".

També sobre el sector on vol fer carrera, Rodríguez destaca que ja fa temps que tenia clar què volia estudiar. "M'agraden els animals, que és obvi, i m'agradaria cuidar-los i poder curar-los", assevera. Per tot plegat, la paretana es va buscar una oportunitat per conèixer un centre de veterinària, on li van ensenyar el material què tenen i com treballen, per començar a adquirir les primeres nocions de la professió.

Per últim, Rodríguez diu que el que més li ha costat del batxillerat han estat més específicament les matemàtiques, i genèricament el segon curs: "Segon de batxillerat ha estat més dur, perquè contínuament fèiem exàmens i ens estàvem preparant per a la selectivitat". I clou amb uns consells per als futurs estudiants que hagin d'encarar les PAU: "El millor és organitzar-se i fer-se un esquema de què has de fer cada dia. Així ja ho tens tot estudiat per a la selectivitat, i no vas tan nerviós, perquè els nervis no serveixen per a res".

Edicions locals