El govern local pretén activar el Consell de la Gent Gran l'any que ve

Així ho va assegurar l'alcalde Jordi Seguer durant la cloenda de les jornades Els Nostres Avis

Societat

El govern local pretén activar el Consell de la Gent Gran l'any que ve
El govern local pretén activar el Consell de la Gent Gran l'any que ve | Silvia Ferran (Aj. Parets)

Sergio Carrillo

El govern de Parets té previst crear a principis del 2020 el Consell Municipal de la Gent Gran. Es tracta d'un òrgan que ha de servir per recollir l'opinió dels avis i àvies del poble, però no només en aspectes com el funcionament dels Casals de Gent Gran, sinó també sobre com s'han de definir els projectes de futur i el model de poble.

L'alcalde, Jordi Seguer, apunta que és un projecte "arrossegat del mandat anterior, quan es va aprovar per unanimitat, però finalment no es va tirar endavant". Amb aquest consell el govern pretén "consultar les decisions amb la gent gran i tenir-los molt més en compte".

Inicialment, el Consell de Gent Gran serà un repte de l'homònima regidoria de Gent Gran –Montserrat Lara n'és la regidora–, així com de la de Participació –que ostenta Lluís Moreno–. Però també hi intervindran altres regidories, per fer així partícips els paretans més grans dels diversos àmbits del municipi. D'aquesta manera, el consell serà "transversal", diu el batlle.

No és aquest l'únic consell de participació que es vol crear des de l'Ajuntament, però si s'ha apostat per donar prioritat a aquest sector de la ciutadania és pel gran gruix de persones que representa, ja que "la franja de la tercera edat ha evolucionat molt" i en aquest mateix grup "hi ha persones tant de 65 anys com de 90", diu Seguer.

L'alcalde també assegura que més endavant crearan el Consell de Dones i el Consell de Poble. Aquest últim, de fet, ja el van intentar posar en marxa els socialistes en el mandat anterior, quan Sergi Mingote n'era l'alcalde, però finalment no es va concretar.

Jornades Els Nostres Avis

Diumenge va ser el dia en què Seguer va anunciar la voluntat de crear aquest consell, i ho va fer en l'acte de cloenda de les Jornades Els Nostres Avis, que es va celebrar al restaurant El Álamo, a Alcover (Tarragona), on van assistir més de 550 persones.

La cloenda també va servir per fer un homenatge a qui ha estat durant molts anys el responsable de l'equip de petanca de Ca N'Oms, Josep Bauló, que va rebre un obsequi de mans de l'alcalde i un reconeixement de tots els monitors dels casals.

En termes generals, des del consistori afirmen que les jornades van comptar amb una alta participació durant tota la setmana, amb activitats com els campionats, els playbacks, les sortides, la trobada de puntaires i el dinar de germanor en el qual va participar la regidora de Gent Gran, Montserrat Lara, juntament amb altres regidors del consistori, i que va servir com a activitat final.

Edicions locals