S'incrementen les retribucions dels regidors del govern i de l'oposició de Parets

També es va aprovar que els grups de l'oposició tinguin representació en els consells industrial i de l'esport, entre d'altres

Política

L'aprovació dels sous dels regidors va ser el punt més destacat de la sessió
L'aprovació dels sous dels regidors va ser el punt més destacat de la sessió

Sergio Carrillo

El ple de Parets va aprovar dijous de la setmana passada les retribucions dels diferents regidors –tant de govern com de l'oposició–, així com dels grups municipals, en una sessió en la qual va vessar la tensió entre l'actual alcalde, Jordi Seguer, i l'exalcalde Francesc Juzgado.

Pel que fa a les retribucions destaca que s'han doblat els càrrecs electes amb dedicació exclusiva, passant dels dos socialistes a finals del passat mandat –Francesc Juzgado i Paola Gratacós– als quatre del tripartit actual –Jordi Seguer (53.065,3 €), Casandra Garcia (51.500 €), Montserrat Folguera (48.925 €) i Lluís Moreno (51.500 €)–. A més, també tindran dedicació parcial 4 dels 5 regidors restants del govern: Enrique Villegas (90%, 46.350 €), Neus Jordà (65%, 33.475 €), Kènia Domènech (50%, 25.750 €) i Montserrat Lara (30%, 15.450 €). En total, els vuit regidors amb dedicació de l'equip de govern actual percebran 83.960 euros anuals més del que cobraven anualment els socialistes durant el darrer mandat.

D'altra banda, la regidora del govern Rosa Martí i els edils de l'oposició (PSC i Cs) cobraran per assistències, amb uns imports que també són més elevats que durant el darrer mandat: 350 euros als plens, comissions informatives dels assumptes del ple i junta de portaveus; 250 euros a la junta de govern local; 200 euros a les meses de contractació; i 150 euros a les comissions especials de comptes i a la resta de comissions d'àrea. Per últim, els grups polítics municipals també percebran 150 euros mensuals per cada regidor electe integrant del grup, així com 600 euros mensuals per grup.

Les retribucions es van aprovar amb el vot en contra del PSC i l'abstenció de Ciutadans. El portaveu socialista, Francesc Juzgado, va afirmar que "el fet de passar d'un model a un altre representa que s'encareix tot entre 140.000 i 150.000 euros anuals". També va lamentar que la distribució dels diners per als grups municipals perjudica els socialistes i beneficia els partits amb menys representants al consistori, en rebaixar-se 32 euros l'aportació mensual per cada regidor electe i augmentar 220 euros l'aportació mensual per partit. "Tothom pateix un increment econòmic molt important, i els que hem sigut elegits guanyadors d'aquestes eleccions amb 7 regidors, tenim un decrement de 360 euros per mandat", va dir Juzgado en relació a aquesta modificació.

En aquest sentit, el batlle va apuntar: "És lògic que els partits que hem crescut, tinguem molta més dotació pressupostària com a grup municipal, i vostès, que han passat de 8 a 7, en tinguin menys". Sobre l'augment dels sous de l'equip de govern, Seguer també va recordar "que l'anterior govern va comptar amb un assessor de comunicació polític, i voltaria un sou de 48.000 euros i prop de 64.000 euros amb la seguretat social", aportacions que en aquests quatre anys s'estalviaran, ja que el nou govern "no tindrà cap mena d'assessor polític".

Per la seva banda, la portaveu d'Ara Parets ERC, Kènia Domènech, va afegir que seran "un govern auster en dietes i cotxe oficial".

Per últim, el regidor del partit taronja, Manuel Losada, va justificar l'abstenció perquè "es compleix la llei", ja que les retribucions que es portaven a ple "no arriben als set càrrecs alliberats que per número de població i habitants ens pertoquen a Parets". I també va valorar com a "important" la millora de les aportacions als grups municipals.

Representació per a l'oposició

El ple també va servir per aprovar, entre d'altres, els representants en els diferents òrgans dels quals forma part el consistori paretà. Com a  novetat, Seguer va destacar "la voluntat de màxima obertura", amb la incorporació de tots els grups polítics en diversos consells i òrgans col·legiats, "els del govern i els de l'oposició", que era "una llarga reivindicació de tots els regidors que ens han precedit a l'oposició en aquest ajuntament".

Concretament els partits de l'oposició seran partícips del consell de l'esport municipal, la comissió assessora per la gestió de la residència centre de dia, el consell escolar, el consell industrial de Parets i la junta local de seguretat.

Els socialistes es van abstenir, perquè haguessin fet "alguna altra cosa diferent" i Losada (Cs) hi va votar a favor.

Edicions locals