A punt d'acabar la primera fase dels camins escolars de Parets

De dimecres a divendres es faran treballs de pintura viària en alguns passos de vianants dels entorns de les escoles de primària del municipi

Societat

camins escolars parets
camins escolars parets | Silvia Ferran (Aj. Parets)

Aquesta setmana s'enllestirà la primera fase del projecte de camins escolars de Parets, amb els treballs de pintura viària pendents en els passos de vianants situats a les zones de les escoles Pau Vila, Acesco, Lluís Piquer, Nostra Senyora de Montserrat, Vila Parietes i Pompeu Fabra.

Concretament, les actuacions tindran lloc de dimecres a divendres en horari nocturn. Prèviament ja s'havia fet la senyalització dels camins escolars i s'havien instal·lats reductors de velocitat als entorns de les zones escolars amb passos elevats. l'execució de tot plegat va a càrrec de l'empresa Proseñal i la redacció la va fer l'empresa barcelonina Udeu Arquitectura i Producció, SCP.

D'ara endavant, s'hauran de fer les fases 2 i 3. Encara falta estudiar quines seran les actuacions que es proposaran, però aquestes seran "sempre consensuades amb escoles, famílies i comunitat educativa", segons asseguren des del consistori. Tampoc hi ha una data prevista per a l'execució d'aquestes dues fases.

Millores de mobilitat i mediambientals

Els objectius principals dels camins escolars tenen a veure amb la mobilitat i el medi ambient. Sobre el primer aspecte, s'està treballant per transformar l'espai públic perquè el camí que els infants han de fer per arribar a l'escola sigui segur i sostenible, alhora que es fomenta la seva autonomia

I sobre el segon aspecte, aquests camins també tenen uns efectes mediambientals amb la reducció de les emissions de CO₂, ja que es redueix el trànsit i per tant, els problemes de congestió a les hores d'entrada i sortida dels centres. D'aquesta manera es consciencia la població sobre la necessitat d'adquirir hàbits saludables com anar a peu a l'escola.

Edicions locals