Alguns carrers del municipi seran d'accés exclusiu per a veïns durant la festa major per evitar l'incivisme

Es tracta dels carrers Raval i Vapor i els entorns del parc de la Linera i el parc del Tren

Societat

Alguns carrers del municipi seran d'accés exclusiu per a veïns durant la festa major per evitar l'incivisme
Alguns carrers del municipi seran d'accés exclusiu per a veïns durant la festa major per evitar l'incivisme | Aj. Parets

L'Ajuntament està treballant per evitar l'incivisme a la festa major d'estiu amb diverses mesures, entre les quals destaca que es tancaran alguns carrers amb accés exclusiu per a veïns.

Concretament es tracta dels carrers Raval i Vapor i els entorns del parc de la Linera (de Sant Valerià a Sant Antoni Maria Claret) i el parc del Tren. També hi haurà dos agents de la Policia Local amb motocicletes que patrullaran la zona permanentment durant les hores més conflictives.

Tot plegat sorgeix d'una reunió que ha mantingut la regidora Coordinadora de Barris, Neus Jordà, amb el veïnat de l'entorn del Barri Antic i el parc la Linera per recollir les seves inquietuds i demandes, amb la intenció de fer compatibles les activitats de la festa major i les demandes dels joves amb el descans veïnal, i reduir l'impacte de l'incivisme i els conflictes provocats per l'afluència massiva de visitants.

Sobre tot plegat n'ha parlat Jordà a RAP107: "Els veïns i veïnes del Barri Antic assumeixen que pugui haver-hi alguns problemes puntuals, però el fet que els carrers estiguin tan bruts, o que hi hagi persones que facin les seves necessitats a les portes de les cases, o els crits i sorolls de matinada, és el que més els preocupa i el que intentarem controlar majoritàriament".

A més del tancament d'alguns carrers, el govern també aposta per fer una neteja exhaustiva dels carrers al matí. "No obstant això, no depèn exclusivament del consistori i demanem la col·laboració ciutadana per tal que tots i totes puguem gaudir de la festa amb civisme", ha dit Jordà.

D'altra banda, l'Ajuntament també instal·larà dos nous lavabos mòbils a la plaça Ildefons Cerdà per cobrir al màxim les necessitats i evitar actes incívics i les miccions a l'espai públic, i hi haurà servei permanent de neteja durant l'horari d'activitat al parc.

Per últim, la reducció dels horaris dels concerts al parc la Linera es reduiran, i acollirà exclusivament els de música en directe. Les discoteques es traslladaran al Casal de Joves Cal Jardiner durant els dies previs a la festa. Precisament al parc hi haurà un educador de carrer durant els concerts.

Edicions locals