El CF Parets farà el pregó més futboler en el seu 85è aniversari

L'humorista Jordi LP tornarà amb un xou diumenge a la nit a la plaça de la Vila

Cultura, Esports

Kènia Domènech, Jordi Seguer i Casandra Garcia durant la presentació de la programació de la festa major
Kènia Domènech, Jordi Seguer i Casandra Garcia durant la presentació de la programació de la festa major

El govern local va presentar dilluns al matí la programació de la festa major d'enguany, amb diversos noms propis: la Comissió de Festes, que fa 40 anys, i el Club de Futbol Parets, qui celebra el seu 85è aniversari just l'any en què han aconseguit l'ascens a Primera Catalana. Precisament seran representants del club de futbol qui pugin al balcó de l'Ajuntament a fer el pregó de la festa el divendres 26 de juliol (19 h).

Tot plegat s'ha anunciat en un acte a la sala de plens de l'Ajuntament en el qual van participar l'alcalde, Jordi Seguer, la primera tinenta d'Alcaldia, Casandra Garcia, i la regidora de Cultura, Kènia Domènech. Tenint en compte que el PSC ja va deixar la programació molt tancada abans de tancar el mandat, tots tres van coincidir a remarcar que no comparteixen el model de festa major d'enguany, i que de cara a l'any vinent apostaran per una festa "més participativa i més oberta a tothom", va dir Garcia.

En aquest sentit, Seguer va afirmar que "serà el 2020 quan veritablement es veurà el nou model de festa major", que comptarà amb processos participatius "per incidir en què hi hagi una oferta per a tots els públics". Inclòs, evidentment, el públic juvenil, qui té "molt poca oferta" en aquesta festa, segons va apuntar el batlle: "Bàsicament ha quedat limitada l'oferta per al públic jove amb una discoteca, la festa major alternativa el dijous 25 de juliol a Cal Jardiner".

Malgrat tot, la primera tinenta d'Alcaldia va assegurar: "No és el model de festa major que volíem, però hem intentat deixar la nostra petjada".

Jordi LP, torna a Parets

Un dels caps de cartell de la festa serà el conegut humorista, presentador i cantant Jordi LP, que diumenge 28 a la nit (0.30 h) representarà el seu nou espectacle a la plaça de la Vila. "Hem recuperat un tradicional artista que venia sempre a Parets", va dir Domènech sobre el retorn de Jordi LP a la festa del municipi.

D'altra banda, la regidora de Cultura també va apuntar que en aquesta festa major es recupera la mongeta paretana en l'esmorzar a Can Serra de dissabte 27 al matí (9 h), durant la Festa de la Pedra del Diable. Per cinc euros, el menú d'aquesta activitat organitzada per Voluntaris de Ca n’Oms i Penya Blaugrana Parets també inclourà botifarra, beguda, cafè i gotes.

Pel que fa a novetats, aquesta festa també recupera els barrets de palla de la Comissió de Festes i inclourà diversos punts d'aigua a La Linera per hidratar-se, refrescar-se i per "reduir els efectes d'un consum desmesurat", va explicar Domènech. Per últim, va destacar que "es reforça el punt lila amb una empresa externalitzada que oferirà personal especialitzat durant la festa. I disposarà d'un telèfon mòbil per assistir a qualsevol persona en qualsevol moment".

Es recaptaran fons contra el càncer

El tradicional Concert Vermut al parc de la Linera enguany es portarà a terme amb algunes modificacions, entre les quals destaca el canvi de nom a Jazz Vermut i el seu caràcter solidari. Per 1 euro, els assistents tindran el got de vermut i una paperina de patates, i tots els fons recaptats aniran a l’associació Parets contra el càncer. "La solidaritat és un dels valors de Parets", va dir la regidora de Cultura, i per això s'aposta per aquesta activitat solidària. Tot plegat serà diumenge 28 a les 13 h amb l'actuació del quartet barceloní Magnòlia.

Gots reutilitzables i bus a l'Eixample

Enguany, els bars de l'entorn de la plaça de la Vila oferiran gots reutilitzables per endur, per "reduir l'emissió de residus que genera la festa major", ja que l'Ajuntament els repartirà 810 gots per bar. D'altra banda, pel que fa a una mobilitat més sostenible, el consistori ha decidit mantenir el bus nocturn gratuït que recorria l'avinguda Catalunya des de l’Escola Lluís Piquer fins a l'estació, però hi ha afegit un altre bus més petit que entrarà dins de l'Eixample. A més, aquests busos tornaran a comptar d'un servei de parada a demanda de les dones, per seguretat.

Edicions locals